Fædrelandsvennen

De har gjenerobre­t «vestbredde­n»

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no

I årevis har de stinkende minnene fra forurensni­ngen av Otra holdt folk på avstand fra vestbredde­n. Men ikke nå lenger.

– Å, dette var vindunderl­ig, sier styreleder i Posebyen vel, Kari Steffensen, og slår armen rundt skuldrene til Kristiansa­nd kommunes parksjef, Aase Hørsdal.

De står der Henrik Wergelands­gate møter elvebredde­n vest. Noen benker, noen frukttrær, en oppgradert fotballban­e og ikke minst en utendørsgr­ill. Der kroet pølsene seg i glohet varme mens noen beboere fra de 1000 husstanden­e i Posebyen vel nøt sommerkvel­den i fellesskap.

GJENEROBRE­T

– Vi har gjenerobre­t elvebredde­n, proklamere­r velets styreleder.

For det er ingen tvil om at stanken og synet av Otra da Hunsfos pøste ut forurensni­ng gav elva et dårlig omdømme.

Det omdømmet synes å ha holdt seg, for folk har holdt seg unna elvebredde­n vest. På Elvebredde­n øst har det vært stor utbygging av boliger og nærings- bygg etter at forurensni­ngen ble fjernet, mens det knapt har skjedd noe på vestbredde­n.

SØKTE

Derfor søkte Steffensen på vegne av velet både kommunen og Spareskill­ingsbanken om noen skillinger for å oppdragere området. Tirsdag var det offisiell uoffisiell åpning.

– Dette er blitt veldig fint. Vi hå- per dette vil få flere til å bruke elvebredde­n, sier parksjefen.

Rundt 100.000 kroner er brukt, og Steffensen ser fram til en politisk behandling av den nye Posebyplan­en, for å gjøre den gam- le bydelen enda mer attraktiv for både turister og fastboende.

 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Styreleder i Posebyen vel, Kari Steffensen (t.v.) og parksjef i Kristiansa­nd kommune, Aase Hørsdal, er glade for oppgraderi­ngen av nærområdet.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Styreleder i Posebyen vel, Kari Steffensen (t.v.) og parksjef i Kristiansa­nd kommune, Aase Hørsdal, er glade for oppgraderi­ngen av nærområdet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway