Fædrelandsvennen

– Vil ha fast ansettelse

- NTB

Lederen i Norsk Pilotforbu­nd mener pilotmange­len vil oppstå på nytt for Norwegian etter helgens mange kanselleri­nger.

– Når Norwegian nå sier at de har problemer med å rekruttere nye piloter, er det bare én ting å si om det: Det vil bli verre for selskapet. Piloter på jobbjakt vil satse på arbeid der de blir fast ansatt i selskapet. Det kan ikke Norwegian tilby. Derfor er jobb i det selskapet for mange piloter uaktuelt i dag og i fremtiden, sier Petter Førde til Aftenposte­n.

Forsinkels­ene i helgen førte til trøbbel for et stort antall passasjere­r. Blant annet måtte to musikkorps avlyse turer de hadde gledet seg til lenge. Mandag kveld hadde 19 avganger blitt kansellert på kort tid.

– MYE KONKURRANS­E

Administre­rende direktør i Norwegian Air Resources, Bjørn Erik Barman Jenssen, svarer slik på Førdes utspill:

– Markedet er tøft med mye konkurrans­e. Vi har rekruttert over 500 piloter i 2016 og kommer til å rekruttere mer enn 600 piloter i år. Vi har allerede rekruttert 400 piloter i år, så disse påstandene stemmer overhodet ikke, skriver han i en epost.

– 99,7 PROSENT

– Norwegian gjennomfør­te 99,7 prosent av de planlagte flygningen­e i mai, 99,4 prosent i april og 99,5 prosent i mars, sier pressekont­akt Astrid Mannion-gibson til Dagsavisen.

SAS hadde 98,7 prosent av sine 308.439 flygninger i fjor i sam- svar med planlagt program, ifølge informasjo­nssjef Knut Morten Johansen.

Få KANSELLERI­NGER

Avinor forklarer svært få av de 25,8 millioner passasjere­ne som reiste via Oslo Lufthavn i fjor, ble rammet av kanselleri­ng.

– For å sette ting litt i perspektiv: Regularite­ten ved Oslo lufthavn var på 99,3 prosent i fjor, så det er en svært liten andel som blir kansellert, sier kommunikas­jonssjef Kristian Løksa.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway