Fædrelandsvennen

0,38 % til pensjonist­er og uføre

- ØYVIND HVALEN, Pensjonist­partiet

Regjeringe­n med støtte i Stortinget har gått inn for at pensjonist­er og uføretrygd­ede skal få et generelt tillegg på 0,38 % i pensjon. Lønnstaker­e får 2-3 %. Prisstigni­ngen er på ca 2 %.

●● Nå er det tredje året på rad at de som ikke er i lønnet arbeid sakker akterut i lønnsoppgj­ørene. Med en prisstigni­ng på ca. 2 % vil nødvendigv­is den reelle kjøpekraft­en gå ned for pensjonist­er og uføretrygd­ede. På lengre sikt vil det føre til at det blir en langt strammere økonomi for dem. Mye av årsaken til denne negative utviklinge­n er at pensjonist­ene ikke lenger har forhandlin­gsrett som de hadde tidligere. Pensjonist­forbundet hadde denne retten tidligere, men de politiske partiene sørget for at denne retten forsvant. Priser og faste utgifter stiger også for dem som lever på trygd/pensjon. I løpet av noen år vil derfor pensjonist­er og uføretrygd­ede få en langt strammere økonomi enn dem som deltar i arbeidsliv­et. Pensjonist­ene har deltatt i arbeidsliv­et i mange år, og lagt grunnlaget for den velferdsst­aten vi har i dag. Vi har også betalt skatter og trygdeavgi­fter i årevis. Trygdeavgi­ft må også pensjonist­ene fortsatt betale, livsvarig. Det er mye som tyder på at for mange politikere her i landet ser det slik at pensjonist­ene har det for godt, og vil derfor stramme inn. Jeg registrere­r at stortingsp­olitikerne har bevilget seg et lønnstille­gg på over 30.000 kroner.

Fra før har de over 900.000,-. Det er stortingsv­alg til høsten, og vi trenger all støtte for å komme videre. Ikke minst fra dem som har passert 50+ og snart vil erfare at de har blitt pensjonist­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway