Fædrelandsvennen

– Viktig å slå tilbake etter å ha vært ute i kulda i ei uke

- STEFFEN STENERSEN

Etter flere svake prestasjon­er ble Henrik Robstad benket mot Levanger. Mot Arendal ga han Steinar Pedersen svar på tiltale.

– Jeg følte det løsnet. Det var viktig å slå tilbake etter å ha vært ute i kulda i ei uke. Jeg var veldig bestemt på å bevise at jeg skal være med.

Det sier Henrik Robstad til Fædrelands­vennen etter at Start har slått Arendal på hjemmebane.

Seieren var den første siden Jerv ble slått for en måned siden. De tre poengene sendte Start helt opp i ryggen på det som har blitt opprykksko­nkurrenten Ranheim.

– FRUSTREREN­DE KAMPER

Godt smakte det også for Henrik Robstad. I fjor var han en av de ikke altfor mange spillerne som leverte for et Start-lag som til slutt rykket ned. I år har det gått noe tråere for venstrebac­ken, og flere fans har spurt seg hva som har skjedd.

– Det har vært et par gode kamper, og noen frustreren­de kamper, sier Robstad.

Sist helg bestemte Start-trener Steinar Pedersen seg for å sette 26-åringen på benken mot Levanger, og gikk heller for Rolf Daniel Vikstøl på venstrebac­ken.

– Ja, jeg fikk beskjed om at de mente jeg trengte ei uke på sida. Det var selvfølgel­ig veldig kjedelig, men desto deiligere å komme tilbake å vise at jeg bør være med her, sier Robstad.

For mot Arendal var han igjen den offensive drivkrafte­n som fenget Start-fansen i fjor. Han innrømmer at vrakingen gjorde noe med ham:

– Først blir jeg jo forbannet, skuffet, alt det der. Etter hvert må man snu om, og angripe når man får sjansen.

– IKKE FÅTT TIL ALT

– Jeg føler jeg har hatt en del kamper hvor det har – ikke kladdet, men hvor jeg ikke har fått til alt det jeg har ønsket. Jeg har alltid et mål om å bli med å angripe. I dag var jeg veldig bestemt på å vise meg fram. Det var jo derfor jeg fikk en kamp på sidelinja, for å finne meg selv igjen. Det har litt med å gjøre det du vet du er god på, og gjøre mest mulig av det, sier han, som kaller det sin beste kamp for sesongen.

Steinar Pedersen fikk nettopp den reaksjonen han håpet på ved å sette Robstad ut av laget.

– Henrik var ute av laget sist, og jeg har pratet en del med ham. Han slår virkelig tilbake igjen, og jeg fikk akkurat det jeg forventet.

Veldig gøy for Henrik, og ikke minst for laget.

– Hva er grunnen til at vi ikke har fått sett det beste av Robstad så langt i år?

– Han har tenkt litt mye, gjort det litt vanskelig for seg selv. Når han gjør de tingene han er god på, så ser han ut som han alltid har gjort, sier Pedersen.

FORMASJONE­N?

Kanskje var grunnen til at det løsnet for Robstad at Start tirsdag la om til 4–3–3. Både han og Eirik Wichne på motsatt back fikk en god del rom å løpe i offensivt.

– Ja, det gikk jo bra i dag. Absolutt. Kanskje en del lag har funnet ut hvordan de skal stoppe det vi har gjort før. I dag ble det en del nytt, og flere spillpunkt­er, sier Robstad.

Og Starts trener sier det ikke er uaktuelt å fortsette slik som mot Arendal.

– Det er veldig mye bra med 4–3–3 og med 4–4–2. Men jeg forventer at spillerne våre, på det nivået vi er nå, skal kunne bytte litt, og kunne ta små taktiske endringer. Både underveis i kamper, og mellom kamper, sier Pedersen.

For Henrik Robstad var likevel det viktigste å slå tilbake etter en tøff periode.

– Det er nok den beste kampen min denne sesongen. Hvertfall på hjemmebane. Jeg har ikke hatt så mange gode kamper her i år. Så jeg trengte denne, sier han glisende.

 ?? FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX ?? Henrik Robstad i kamp med Rasmus Lynge Christense­n tirsdag.
FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX Henrik Robstad i kamp med Rasmus Lynge Christense­n tirsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway