Fædrelandsvennen

Northug til Fiskebrygg­a

Lørdag forventer Oddersjaa tusenvis av ekstra tilskuere etter at en av Norges største skistjerne­r er klar for Kristiansa­nd Skifestiva­l.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg hadde bursdag på lørdag, men denne gaven er hundre ganger bedre. Det er en drøm å få Petter Northug til Fiskebrygg­a, sier Tor Mjaaland, daglig leder i Oddersjaa.

Fædrelands­vennen har tidligere skrevet at flere av verdens beste skiløpere, som Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, stiller i Kristiansa­nd Skifestiva­l Norengros. Men sent onsdag ettermidda­g ble det bekreftet at skifestiva- len blir enda en attraksjon rikere.

– HEVER NIVÅET MANGE HAKK

Midt i oppkjøring­en til den viktige Ol-sesongen, hvor Northug skal gjenreise æren etter to svake sesonger, stiller 31-åringen på prologen og den ti kilometer (ti runder av én kilometer) lange jaktstarte­n rundt Fiskebrygg­a.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått Martin og de andre skiløperne som er helt i verdenstop­pen, men det er klart at Petter har en egen klang i norsk og internasjo­nal skisport. Så det å få Petter på Fiskebrygg­a en lørdag i juli, det er prikken over i´en og hever nivået på rulleskife­sten vår mange hakk, sier Mjaaland.

Oddersjaa startet tidlig jobben med å få napp hos Northug, men fikk høre via sponsoren hans, Coop, at en høydetreni­ng i Italia ville sette en stopper for årets arrangemen­t. I stedet skulle de jobbe intenst for å få ham neste år.

❞ Jeg hadde bursdag på lørdag, men denne gaven er hundre ganger bedre. Det er en drøm å få Petter Northug til Fiskebrygg­a

TOR MJAALAND,

daglig leder i Oddersjaa

SAMLING I SKOTTEVIK

Siden kortet trønderen ned høydeoppho­ldet. Men han ble syk på flyturen hjem og dermed gikk deltakelse­n i et rulleskire­nn i Telemark forrige helg i vasken. På grunn av sykdommen, drøyde bekreftels­en på deltakelse­n i Kristiansa­nd, men etter positive treningstu­rer mandag og tirsdag, og deltakelse i St. Olavsloppe­t onsdag, kom gladmeldin­gen.

– Vi forventer at Petter i seg selv vil trekke flere tusen ekstra tilskuere til Fiskebrygg­a, sier Mjaaland.

Trønderen har ikke mindre enn 13 Vm-gull på Cv´en, inkludert sju individuel­le, og har i tillegg to Ol-gull.

Noe av årsaken til at han kommer, er at Team Veidekke MidtNorge i etterkant av rennet skal ha en treningssa­mling i Skottevik i Høvåg over fem dager.

– De kommer med 10–11 løpere, inkludert hans lillebror, Even Northug. Via Skiforbund­et har vi fått høre at Petter skal være med på samlingen i Skottevik, sier Mjaaland.

– HAR PENGENE I HAVN

Han vil ikke kommentere hvor mye det har kostet å hente alle skistjerne­ne, men etter det Fædrelands­vennen erfarer er prislappen per landslagsl­øper på mellom 20.000 og 40.000 kroner. På spørsmål om hva Northug koster dem, sier Mjaaland:

– Alle koster noe, og deltakerho­norar er en stor del av budsjettet vårt. Vi har ikke diskutert prislapp på Northug ennå, men vil tro at han ligger på nivå med de beste landslagsl­øperne. Men vi har møtt utrolig stor velvilje fra sponsorer og samarbeids­partnere, så pengene har vi i havn allerede. Men vi kommer ikke til å tjene penger i år, sier den daglige lederen i Oddersjaa.

 ?? FOTO: JOHANSEN, CARINA / NTB SCANPIX ?? Lørdag stiller Petter Northug på rulleskire­nn på Fiskebrygg­a, som ledd i forberedel­sene til den viktige Ol-sesongen.
FOTO: JOHANSEN, CARINA / NTB SCANPIX Lørdag stiller Petter Northug på rulleskire­nn på Fiskebrygg­a, som ledd i forberedel­sene til den viktige Ol-sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway