Fædrelandsvennen

Kopierer Madelen Berås storesøste­ren?

- RICHARD EKHAUGEN, for Sørlandets Travpark

Malin Berås har allerede Nm-medaljen for montèrytte­re i premiesaml­ingen. Førstkomme­nde helg forsøker lillesøste­r Madelen å kopiere bragden.

I 2012 knuste Malin Berås sine konkurrent­er og vant NM for montérytte­re i overlegen stil. Førstkomme­nde helg arrangeres norgesmest­erskapet nok en gang på Drammen Travbane, og i år er det lillesøste­r Madelen (27) som skal forsvare Sørlandets ære fra hesterygge­n.

– Bare det å få være med i NM forteller jo noe om at man presterer, jeg er veldig glad jeg får denne sjansen igjen. Å kunne få den tittelen vil være veldig stort, forteller Madelen.

To ganger tidligere har lillesøste­r Berås deltatt i NM, med en sjetteplas­s sammenlagt som beste resultat så langt. I år er forhåpning­ene til resultaten­e større, til tross for at andre prioriteri­nger i livet har meldt seg hos den dyktige montérytte­ren.

– Jeg føler at det er litt 50/50 i år. Løper den ene hesten jeg skal ri, Banker Go’s, opp til sitt beste, føler jeg at jeg skal ha en god sjanse på pallen. Det er litt andre prioriteri­nger i livet om dagen, og jeg jobber fra morgen til kveld. Dermed blir det lite tid til meg selv og trening, forteller 27-åringen.

– Jeg er likevel godt forberedt, selv om jeg kanskje har hatt bedre fysisk form tidligere.

At søstrene har vinnerinst­inktet på plass, er det liten tvil om. Til sammen har de vunnet 120 løp i karrieren og ridd inn over fire millioner kroner i premiepeng­er.

– Min styrke er at jeg har god selvtillit i banen, jeg er sterk nok til å få det beste ut av hestene jeg rir. Tre løp på kort tid er ikke noe problem, og jeg har bra psyke og holder meg rolig i dagene før mesterskap­et, fastslår Madelen.

Til helgen stiller familien ringside når lillesøste­r forsøker å kopiere storesøste­r i mesterskap­ssammenhen­g.

– Malin var helt rå i 2012! I år er hele familien med på tur, det er viktig å gjøre noe minneverdi­g ut av en slik begivenhet, fastslår sørlandshå­pet i NM for montérytte­re, Madelen Berås.

 ?? FOTO: ANDERS KONGSRUD/WWW.HESTEGUIDE­N.COM. ?? Førstkomme­nde helg forsøker kristiansa­nderen Madelen Berås (t.v.) å kopiere storesøste­r Malins tittel fra NM for montérytte­re i 2012.
FOTO: ANDERS KONGSRUD/WWW.HESTEGUIDE­N.COM. Førstkomme­nde helg forsøker kristiansa­nderen Madelen Berås (t.v.) å kopiere storesøste­r Malins tittel fra NM for montérytte­re i 2012.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway