Fædrelandsvennen

Mistillite­n oppretthol­des

De tillitsval­gte oppretthol­der sin mistillit til direktør JanRoger Olsen etter at de fredag hadde et møte med ledelsen ved Sørlandet sykehus.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Det var mistillits­forslaget til sykehusdir­ektøren som bidro til at vi fredag omsider fikk møte ledelsen for å diskutere hvordan videreføri­ngen av den akuttkirur­giske beredskape­n i Flekkefjor­d skal gjøres rent praktisk, sier klinikktil­litsvalgt Kari Marie Løvland for sykepleier­ne.

Hun sier møtet burde vært holdt for to måneder siden, og at det er viktig å komme i gang med planene for å innlemme et godt akuttkirur­gisk beredskap og traumemott­ak i Flekkefjor­d i sykehusets «Utviklings­plan 2035».

De tillitsval­gte ved sykehusene i Flekkefjor­d og Arendal har reist mistillit mot Jan-roger Olsen fordi de mener han i mange år ikke har innfridd drøftingsp­likten med tillitsval­gte ved omstilling­er.

– ALVORLIG å FREMME

– Det er klart det er alvorlig å fremme mistillit til sykehusets øverste leder, men det er også alvorlig når han (Jan-roger Olsen, red. anm.) offentlig snakker ned kvaliteten til et helt kirurgisk miljø, samt ikke viser vilje til å følge opp klare føringer fra det regionale helseforet­aket, sier Kari Marie Løvland.

Jan-roger Olsen er på ferie i utlandet og har ikke vært tilgjengel­ig for kommentar. Det var organisasj­onsdirektø­r Nina Føreland og fungerende sykehusdir­ektør Per W. Torgersen som deltok på møtet i Flekkefjor­d. Begge viser

❞ Det er alvorlig når han offentlig snakker ned kvaliteten til et helt kirurgisk miljø, samt ikke viser vilje til å følge opp klare føringer fra det regionale helseforet­aket, sier Kari Marie Løvland. klinikktil­litsvalgt

til at mistillits­forslaget er en styresak. Sørlandet sykehus skal ha et ekstraordi­nært møte i august, der blant annet mistillits­forslaget vil bli et tema.

IKKE FØRSTE GANG

Det er langt fra første gang det reises mistillit mot sykehusdir­ektør Jan-roger Olsen. Et raskt søk i Fædrelands­vennens arkiver viser noen eksempler.

●● I april 2016 krevde stortingsr­epresentan­t Svein Harberg (H) fra Aust-agder sykehusdir­ektør JanRoger Olsen fjernet. Han sa at Olsen ikke burde få flere sjanser, og at sykehuset manglet ledelse. Den gang gjaldt det strid om nyfødtpost­en i Arendal.

●● I april 2013 sa Vest-agder legeforeni­ng at den ikke hadde tillit til sykehusdir­ektør Jan-roger Olsens beslutning om å fortsette med tarmkrefto­perasjoner i Arendal. Styremedle­m karakteris­erte Olsens ledelse som feig og konfliktsk­y.

●● I oktober 2010 erklærte alle fagforenin­gene ved sykehuset i Arendal mistillit mot sykehusdir­ektøren etter hans innstillin­g om å redusere nevrologis­k avdeling ved sykehuset i Aust-agder.

●● I november 2009 skrev 127 leger ved sykehuset i Kristiansa­nd under på et opprop om at de ikke lengre hadde tillit til Jan-roger Olsen etter at han hadde avsatte en klinikksje­f.

KARI MARIE LØVLAND,

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Klinikktil­litsvalgt Kari Marie Løvland for sykepleier­ne beskylder sykehusdir­ektøren for å motarbeide arbeidet med å videreføre en god akuttkirur­gisk beredskap i Flekkefjor­d.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Klinikktil­litsvalgt Kari Marie Løvland for sykepleier­ne beskylder sykehusdir­ektøren for å motarbeide arbeidet med å videreføre en god akuttkirur­gisk beredskap i Flekkefjor­d.
 ?? ARKIVFOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Sykehusdir­ektør Jan-roger Olsen
ARKIVFOTO: STEINAR VINDSLAND Sykehusdir­ektør Jan-roger Olsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway