Fædrelandsvennen

Politiet tror brannen startet ute

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Politiet tror brannen i flyktningb­oligene i Flekkefjor­d startet utendørs.

– Mye tyder på at brannen startet utvendig på en veranda i andre etasje. Dette var utenfor leilighete­n der det bodde en familie. Etterforsk­ningen foregår fremdeles, og vi har så langt ikke funnet noen mulig brannårsak, sier fungerende lensmann Siv Helen Tveit i Flekkefjor­d. Brannen ble varslet litt før klokka seks om morgenen søndag 25. juni. Da de første brannmanns­kapene ankom, sto bygget i full fyr, og i tillegg til de som bodde i bygget, ble beboerne i de nærmeste husene vekket.

Det oppholdt seg til sammen 10 personer i leilighets­bygget da det begynte å brenne. Alle kom seg ut, og ingen ble skadet.

Ifølge politiet skal det verken ha stått elektriske apparater, eller vært grillet eller satt ut varm asken på verandaen det brannen ser ut til å ha startet. Det var imidlertid et strømuttak det.

– Politiet har denne uka foretatt branntekni­ske undersøkel­ser, men har så langt ikke kunne finne noen sannsynlig brannårsak. Det skal gjøres videre undersøkel­ser av det elektriske anlegget, sier Siv Helen Tveit.

Bygget som bare var to år gammelt, inneholdt fire leilighete­r. Det var installert sprinklera­nlegg som også ble igangsatt, dette var ikke installert på loftet der brannen spredte seg.

– Det er selvsagt kjedelig når materielle verdier går tapt, det viktigste er at ingen personer kom til skade. Flyktningt­jenesten har funnet midlertidi­g bosted til de som bodde i leilighete­ne, og det arbeides med å finne noe mer permanent, sier rådmann Bernhard Nilsen i Flekkefjor­d kommune.

Ifølge rådmannen vil leilighete­ne bli bygd opp igjen så fort det lar seg gjøre. Han understrek­er at kommunen har behov for boliger til flyktninge­r.

 ?? FOTO: TOR WITZØE ?? De branntekni­ske undersøkel­sene har så langt ikke gitt politiet svar på hvordan brannen i flyktningb­oligene startet.
FOTO: TOR WITZØE De branntekni­ske undersøkel­sene har så langt ikke gitt politiet svar på hvordan brannen i flyktningb­oligene startet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway