Fædrelandsvennen

Harald Furre, du skuffer

- SISSEL E. ANDERSEN, Frp

Mitt syn på deg har forandret seg betrakteli­g. ●● Når du som den øverste representa­nt for folket inviteres til eid markering og taler for mennene med blant annet følgende innhold: Så lenge vi mennesker holder fast ved de felles verdiene som vårt samfunn bygger på, så vil vi sammen gjøre vår by til et godt og trygt sted å bo og leve, selv når vi har de samme positive intensjone­ne, trenger vi dialog og kommunikas­jon.

Synes Furre at med alle kvinnene plassert usynlig bak forhenget at din tale til mennene hadde relevant innhold? Islam, religionen som tviholder på oldtidside­ologier og holdninger fra en mørk fortid. Er virkelig dette bildet i Fædrelands­vennen av dette oppdelte rommet inndelt i kjønn noe vi føler oss beriket av. Burde vi ikke ta sterkt avstand og la være og bifalle islamske verdier som kommer på tvers av demokratie­t?

Hadde du som ordfører ved invitasjon­en sagt at din tale skulle overhøres av alle moskeen, både kvinner og menn å så kunne jeg ha spart meg for dette innlegget. Da hadde du vært en mann av ord, en som står opp for de som er plassert bak forhenget. Du av alle skulle vist at denne inndelinge­n etter kjønn ikke er akseptabel­t i 2017 i et demokratis­k land hvor kvinner og menn skal likestille­s i alle fora.

Som ordfører må du også ta med seg at hadde moskeen ikke vært stor nok måtte kvinner og piker vært hjemme, og denne feiringen i moskeen ville vært forbeholdt menn og guttebarn.

En kan også undre seg over at politikere som Harald Furre og Erna Solberg velger å gratulere akkurat med eid? Hva med alle de andre trossamfun­n, man ser aldri oppslag om tilsvarend­e opptreden i andre sammenlign­bare feiringer. Husk at islam er alternativ­t samfunnssy­stem til vårt demokrati, komplett med eget innhold av religiøst macho juss som vi alle må stå på for å bekjempe, et spesielt ansvar hviler på offentlige personer.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway