Fædrelandsvennen

Færre har omkommet i trafikken hittil i år

- NTB

48 mennesker har mistet livet på norske veier i løpet av de første seks månedene i år. Det er 14 færre enn på samme tidspunkt i fjor.

– Utviklinge­n de siste årene viser at det stadig blir færre som omkommer i trafikken i Norge, selv om det kan variere noe fra år til år. Det er gledelig at tallene fortsatt går nedover, samtidig er selvfølgel­ig ethvert liv tapt i trafikken ett for mye, sier avdelingsd­irektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

Det er fortsatt flest menn blant de omkomne. Til sammen har 34 menn mistet livet i trafikken i år, mot 53 i fjor. Men antall kvinner som har omkommet, har økt fra ni i fjor til 14 i år. Det betyr at kvinneande­len er oppe i nesten 30 prosent.

Møteulykke­r og utforkjøri­nger utgjør 71 prosent av dødsulykke­ne hittil i år, og flest ulykker har skjedd med personbil.

Foreløpig er det ingen omkomne i Aust-agder eller Finnmark. Flest ulykker har det vært i Rogaland og Hordaland, begge med fem omkomne.

Sammen med Sveits har Norge nå den laveste risikoen for å dø i trafikken i Europa.

Tallene fra Statens vegvesen viser den samme tendensen som oversikten­e fra Trygg Trafikk, hvis tall fram til og med mai også viste en nedgang i antall omkomne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway