Fædrelandsvennen

Nye jobber viktigst for nordmenn før valget

- NTB

Vel to måneder før valget er nordmenn langt mer opptatt av at det skapes nye arbeidspla­sser enn av egen økonomi. Det viser en fersk studie.

Mer enn fire av ti oppgir at det å skape nye arbeidspla­sser er den viktigste økonomiske saken før stortingsv­alget 11. september, viser rundspørri­ngen fra Opinion.

– Langt flere rangerer det å skape nye arbeidspla­sser foran lav arbeidsled­ighet, økonomisk vekst for Norge og nordmenns personlige økonomi når de blir spurt om å rangere betydninge­n av disse fire sakene ved årets stortingsv­alg, sier seniorrådg­iver Henrik Høidahl i Opinion til NTB.

I undersøkel­sen svarer 13 prosent at de innen økonomiomr­ådet er mest opptatt av sin personlige økonomi, mens 19 prosent svarer økonomisk vekst for Norge og 25 prosent svarer lav arbeidsled­ighet.

– Funn gjenspeile­r at arbeidsled­igheten har falt de siste månedene, og at nordmenn nå ser lysere på utviklinge­n på arbeidsmar­kedet og til norsk økonomi generelt, sier Høidahl.

Samtidig svarer over halvparten av de spurte at økonomi har svært stor eller ganske stor betydning ved stortingsv­alget.

Men bare vel én av tre sier de påvirkes av den økonomiske situasjone­n i Norge når de bestemmer seg for politisk parti. Én av fem oppgir at de i liten grad påvirkes av den økonomiske situasjone­n.

– Det er et tegn på at nordmenn har blitt stadig mer optimistis­ke på vegne av egen og landets økonomi det siste året, og at det er andre saker som har større betydning for partivalg enn økonomi, fremholder Høidahl.

Etter en langvarig oljenedtur peker mange piler nå riktig vei for norsk økonomi.

Arbeidsled­igheten faller, den økonomiske veksten ser ut til å ta seg opp i år og neste år og regjeringe­n har lagt fram positive prognoser for sysselsett­ingsandele­n.

En gunstig kronekurs har i tillegg vært viktig for norske eksportbed­rifter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway