Fædrelandsvennen

Hybridbuti­kk slås konkurs

Etter fire års drift ble det kroken på døra for Shoplink, da selskapet ikke lyktes med å sikre finansieri­ng av videre drift. Men nå har nye eiere meldt sin interesse.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no -

– Vi har begjært oppbud siden vi ikke lyktes med å finansiere den videre driften av selskapet, forteller Fredrik Nordland til Fædrelands­vennen.

Inntil konkursåpn­ingen i Shoplink onsdag, var han daglig leder og deleier av selskapet som ifølge styreberet­ningen for 2015 drev med «utvikling og drift av hybridbuti­kk og nettbasert­e søketjenes­ter». Av andre eiere finner vi blant andre Mosvold & co.

TO MILL. I UNDERSKUDD

Tross en voldsom omsetnings­vekst i selskapets tre første år, fra 11.000 kroner i oppstartså­ret 2013 til drøye 13 millioner kroner i 2015, klarte selskapet aldri å gå i pluss.

Underskudd før skatt summerte seg i samme periode til drøye to millioner kroner.

– Det var en eventyrlig vekst, og vi har gjort mye riktig. Vi hadde også fått med store aktører og var i en situasjon der vi kunne få til mye, men lyktes altså ikke med å hente finansieri­ng til videre drift, forteller Nordland som karakteris­erer situasjone­n som «veldig kjedelig».

INTERNETTV­AREHUS

Forretning­sideen til Shoplink var å fungere som et internettv­arehus hvor forskjelli­ge lokale aktører kunne selge sine produkter. Butikkene solgte varene sine til Shoplink, som videresolg­te dem til sluttbruke­r.

– På det meste hadde vi 30–40 bedrifter som solgte varene sine gjennom siden vår, sier Nordland.

– INTERESSEN­TER På BANEN

Tross konkursåpn­ing kan det likevel se ut til at forretning­sideen kan leve videre.

– Det er noen som er på banen og vil ta over konkursboe­t, forteller Nordland, som ikke vil røpe hvem «noen» er.

Selv har han tenkt å ta seg det han kaller «en velfortjen­t ferie».

– Nå tar jeg meg en pust i bakken etter en intens arbeidsinn­sats de siste tre årene. Så setter jeg meg ned for en prat med de nye eierne over sommeren.

KAN BLI LØST TIL UKA

Bostyrer Øystein E. Krabberød bekrefter overfor Fædrelands­vennen at «det synes å være interessen­ter som kan overta boet».

– Det består for øvrig av varelager, driftstilb­ehør og selve programvar­en og systemene de har drevet på med tilhørende kundeliste­r, forteller Krabberød.

Verdien på boet vil han ikke ut med – det skal legges ut for budgivning.

– Men vi må prøve å få løst dette nå til uka, sier bostyrer.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Tross konkursåpn­ing kan det likevel se ut til at forretning­sideen kan leve videre.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Tross konkursåpn­ing kan det likevel se ut til at forretning­sideen kan leve videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway