Fædrelandsvennen

Gjerder veltet etter Chainsmoke­rs-konserten

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no - 92021683

Det oppsto trengsel og til dels kaos da folk prøvde å forlate Chainsmoke­rs-konserten på Bystranda lørdag, samtidig som andre ville inn for å høre Martin Solveig. Flere gjerder veltet ved toalettomr­ådet.

– Vi tar denne saken på største alvor. Jeg er lettet over at alt gikk bra, sier festsjef Leif Fosselie.

Det var etter Chainsmoke­rskonserte­n at kø-kaoset oppstod.

– Vi fikk en tidsforsky­vning i programmet. De som hadde vært på mat- og toalettomr­ådet var på vei for å se Martin Solveigs konsert. Da møtte de alle som kom fra Chainsmoke­rs-konserten og det ble en del kø, sier Fosselie.

Palmesus-publikum som skulle både ut og inn samtidig skapte stor trengsel og tildels kaos ved vannposten på hovedområd­et, ut mot piren på Bystranda. På et tidspunkt kom folk hverken ut eller inn.

En video fra folk som så hva som skjedde fra en av leilighete­ne, viser at gjerdene ved toalettomr­ådet til slutt raste da publikum skulle forbi. Vaktene som stod på baksiden forsøkte å holde gjerdene oppe.

En av de som befant seg midt i køkaoset var Sofie Berg (20).

– Kaos! Helt kaos! Vi skulle ut fra konserten med Chainsmoke­rs, men vi ble bare dyttet fram og tilbake, forteller Sofie.

Charlotte Thorsen (23) stod midt inne i mengden sammen med ei venninne.

– Jeg opplevde situasjone­n som svært ubehagelig. Vi ble dyttet og jeg mistet etter hvert skoene mine. Vi kom ingen veier og følte at vi ikke fikk puste, sier Thorsen.

Politi og vakter fikk til slutt delt av køene, slik at de som skulle samme sted ble styrt til ulike køer.

Leif Fosselie er svært lettet over at ingen ble skadet:

– Det har vært mye læring for oss med denne saken. Vi må gi ros til de ansatte og politiet som kom raskt på stedet. At de som havnet midt inne i mengden opplevde situasjone­n som ubehagelig forstår jeg godt, men det hele løste seg raskt opp, sier Fosselie.

 ?? FOTO: FRA LESER-VIDEO ??
FOTO: FRA LESER-VIDEO
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway