Fædrelandsvennen

Ga alt, men ikke nok

- GUNN-HILDE ERSTAD

PALMESUS Gabrielle

Når: Lørdag

Bergenske Gabrielle fikk braksukses­s med låten «Ring Meg» i 2011. Siden da har hun vært en gjenganger på norske festivaler. Dette er andre gangen hun spiller på Palmesus. Hennes synthpop er feststemt, men er det nok til å fengsle et publikum som har hatt to dager med intense Dj-set?

Konserten åpner med låtene «Mer» og «Venter» før hun kjører på med sin siste singel «Vekk Meg Opp». Den nye låten har allerede rukket å bli kjent blant publikum som synger med av full hals.

Hun har med sin faste besetning med keyboard, elgitar og trommer. Sammen med backingtra­cks blir det et mektig lydbilde som er samkjørt med heftige videoer på de utallige skjermene på scenen.

Hun innrømmer at det er skummelt å ta ballader på en festival som Palmesus, men likevel kjører hun på med «Du Går Fri». Gabrielle er flink til å få med publikum på enkle refreng, og folk synger gladelig på «Vi e de beste». Selv hopper og danser hun energisk rundt på scenen.

«Ring Meg» og «Mellom Sky- ene» får selvfølgel­ig stemningen opp flere hakk, men det er ikke før på «5 fine frøkner» det tar helt av.

Det er forståelig at Palmesus valgte å sette The Chainsmoke­rs på før Gabrielle for å trekke flere folk inn på festivalom­rådet, men med tanke på oppbygning ble dette litt feil i dag. Gabrielle gir at hun har, men låtene hennes er ikke sterke nok for å nå helt hjem.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Vår anmelder er ikke helt overbevist over Gabrielle-konserten under lørdagens Palmesus.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Vår anmelder er ikke helt overbevist over Gabrielle-konserten under lørdagens Palmesus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway