Fædrelandsvennen

Kristoff sjanseløs

- ØYSTEIN JOREM

Flere favoritter var i trøbbel etter kjempevelt før spurten i går – blant dem Alexander Kristoff.

Marcel Kittel var sterkest på søndagens etappe fra Düsseldorf til Liège. Det ble massespurt inne i belgiske Liège, og tyskeren sørget for favorittse­ier.

Alexander Kristoff var involvert i en dramatisk massevelt ikke lenge før mål, og nordmannen kom aldri opp til spurten.

– Jeg kom ikke heldig inn i spurten, var på feil side av en mann, og da ble det slik, sa Kristoff til TV 2 like etter målgang.

Velten dro med seg mange ryttere, og påvirket helt klart Kristoffs sjanser til å vinne etappen. I tillegg punkterte nordmannen rett etterpå.

– Det tok litt tid på grunn av punktering­en, og mot oppløpet hadde jeg ingen til å hjelpe meg, så det var ikke optimalt, sier Kristoff.

Den andre etappen fra Düsseldorf til Liège var den første sjansen for spurterne til å vise seg frem, og i regnværet holdt de store lagene stålkontro­ll på bruddet som gikk da startskudd­et gikk.

Etappen var flat, så det var ventet at det kom til å bli spurternes første sjanse til å få en etappeseie­r. Men en dramatisk velt 30 kilometer før mål ga bruddet en mulighet til å øke forsprange­t igjen.

Bare tre mil før slutt ble det svært dramatisk da Kristoffs lagkamerat Tony Martin gikk i bakken i en sving tre mil før slutt. Han var plassert langt fremme, og svært mange ryttere – blant annet Chris Froome og Romain Bardet – var nede i bakken. Det som lå an til å bli en tradisjone­ll massespurt ble plutselig en kamp om å samle troppene.

I dag går rittet inn i Frankrike, via Luxembourg. Start er i Verviers i Belgia, og målgang er i Longwy i Frankrike. Etappen er mer kupert enn søndagens, og kan passe Edvald Boasson Hagen bra. Etappen avsluttes med en tredjekate­goristigni­ng, som kan knekke de tyngste spurterne.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Alexander Kristoff vant den innlagte spurten i hovedfelte­t tidlig på etappen, men nådde ikke opp på slutten.
FOTO: NTB SCANPIX Alexander Kristoff vant den innlagte spurten i hovedfelte­t tidlig på etappen, men nådde ikke opp på slutten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway