Fædrelandsvennen

Raser etter Valverdes velt

- ØYSTEIN JOREM

En av forhåndsfa­vorittene Alejandro Valverde røk ut første dag med brudd i kneet etter å ha sklidd på asfalten og krasjet med et gjerde.

– En av arrangøren­s motorsykli­ster veltet i samme sving, og sølte ut væske på asfalten. Det første til at rytterne sklei og braste inn i gjerdet i den svingen, sier Valverdes manager, Eusebio Unzué til tv-programmet Tiempo de Juego, ifølge norske TV 2.

Det ble en dramatisk start på årets Tour de France i Düsseldorf lørdag. Det regnet til tider kraftig, og veibanen på den 14 kilometer lange tempoløy- pa ble såpeglatt. Spesielt var det en sving som var utsatt, og det var i denne svingen at to av feltets mest profilerte syklister endte sin Tour – allerede første dag.

Både Ion Izagirre og Alejandro Valverde måtte bryte på grunn av skadene de fikk i fallet.

Unzué mener også at arrangøren burde ha satt opp halmballer eller madrassen som kunne hindret at rytterne havnet i metallgjer­det foran tilskuerne.

Valverde ble liggende på bakken og vri seg i smerter mens helseperso­nell kom til. Han ble sendt til sykehus hvor undersøkel­sene viste at spanjolen har brukket kneskålen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway