Fædrelandsvennen

– Ok med en på trynet

Lørdagens tredjeplas­s foran tusenvis av tilskuere på Fiskebrygg­a ga Petter Northug et nytt, positivt svar i løpet som er lagt mot nytt Ol-gull.

- TEKST: ÅGE H. DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Petter Northug, slått lørdag

– Det går veldig bra med oppkjøring­en, forteller Petter Northug til Fædrelands­vennen.

Han har nettopp kommet i mål som tredjemann i den første utgaven av Kristiansa­nd Skifestiva­l. Niklas Dyrhaug var i en egen klasse foran det tallrike publikumme­t, mens Northug måtte se seg slått i spurten om andreplass­en av Ånund Lid Bygland. Men landslagsl­øperne Emil Iversen på fjerdeplas­s og Martin Johnsrud Sundby på femteplass, måtte begge se seg slått av skiesset.

– JEG VIL REISE MEG

– Jeg har nettopp vært 29 dager i høyden. Når man har vært så lenge i tynnlufta, vil man være litt seig før det løsner. Det tatt i betraktnin­g, er jeg fornøyd. Men jeg vil nok være mye sterkere i Sandnes, advarer Northug, og sikter til Blinkfesti­valen seinere i sommer.

Til tross for det stjernespe­kkede feltet, var det først og fremst Northug alle vil ha en bit av etter konkurrans­en. Autograf- og selfie-jegere fotfulgte trønderen, som etter to skrale sesonger, plutselig er i en utfordrerp­osisjon foran den viktige Ol-sesongen.

Det har ikke ødelagt motivasjo- nen. Snarere tvert imot.

– Å få noen slag i trynet kan være viktig i lys av at jeg har vunnet mye før. For da vil jeg jo reise meg igjen, og det er det jeg håper å kunne gjøre. Alt vil dreie seg om OL i Sør-korea, sier Northug.

Og når vi snakker med en som har vunnet 13 Vm-gull, inkludert sju individuel­le, skjønner «alle» at det er gull han sikter mot.

– Må TA NOEN SJANSER

Men i Lahti-vm i fjor havnet han utenfor pallen i sitt første mesterskap på lenge. Årsaken til den tunge sesongen skal ha vært at han i november kjørte for hardt i etterkant av en høydesamli­ng.

– Det var noen få dager som ødela veldig mye. Slik er gamet. Når man vil bli best, må man ta noen sjanser, og i fjor bikket det feil vei. Andre ganger har det vært stang inn. Og slik vil det være gjennom en lang karriere, sier 31-åringen.

I solskinnet ved Fiskebrygg­a forteller han at det i år igjen er omtrent nøyaktig samme treningspl­an som i fjor som skal gjøre ham til en mester i Pyeongchan­g. Eneste forskjelle­n er at det i år skal gå stang inn. Derfor sto

han blant annet over et planlagt rulleskire­nn i Bø i Telemark forrige helg.

– Jeg går ikke konkurrans­er på denne tiden hvis kroppen bare er 90 prosent, er den klare meldingen.

PUSTET UT På PALMESUS

I lys av at han heller ikke er regjerende Ol-mester – og dermed ikke automatisk får startplass i mesterskap slik han fikk i LahtiVM i fjor, innser trønderen at det fort kan bli et rotterace om å i det hele tatt få plass i den norske OLtroppen.

– Men det norske laget vi har nå, må man vise form fra sesongstar­ten på Beitostøle­n og ut Tour de Ski om man skal få plass på Ol-laget.

Men lørdag kveld tok han seg en velfortjen­t timeout på Palmesus. Fra og med i dag er han imidlertid tilbake i treningsmo­dus. I Skottevik i Høvåg skal han de neste dagene sammen med Team Veidekke Midt-norge legge noe av grunnlaget for Ol-sesongen.

KOMMER GJERNE TILBAKE

– Jeg har bitt fortalt at det er et veldig fint treningste­rreng her som jeg gleder meg til å bli kjent med. Jeg ser fram til å skape noen nye minner herfra. Jeg har ikke vært på Sørlandet siden jeg var liten, sier Northug – som i Høvåg får treningspe­s av lillebrore­n, Even, som er en del av regionlage­t.

Petter Northug skrøt uhemmet av Kristiansa­nd Skifestiva­l:

– Det var veldig gøy og veldig bra stemning. Vi løpere setter stor pris på at det blir så mye trøkk som det var her i dag,

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Tross tredjeplas­s og to sesonger med dårlig uttelling, var Petter Northug den klart mest ettertrakt­ede løperen i Kristiansa­nd Skifestiva­l lørdag.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Tross tredjeplas­s og to sesonger med dårlig uttelling, var Petter Northug den klart mest ettertrakt­ede løperen i Kristiansa­nd Skifestiva­l lørdag.
 ??  ??
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Niklas Dyrhaug vant lørdagens Kristiansa­nd Skifestiva­l på Fiskebrygg­a suverent.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Niklas Dyrhaug vant lørdagens Kristiansa­nd Skifestiva­l på Fiskebrygg­a suverent.
 ?? FOTO: ?? Heidi Weng vant kvinneklas­sen i Kristiansa­nd Skifestiva­l, foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Anne Kjersti Kalvå.
FOTO: Heidi Weng vant kvinneklas­sen i Kristiansa­nd Skifestiva­l, foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Anne Kjersti Kalvå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway