Fædrelandsvennen

Dette ble tidenes Palmesus

Sydenvær og publikumsr­ekord er stikkord for det festsjefen kaller tidenes Palmesus.

- KRISTIANSA­ND

– Jeg vil oppsummere årets Palmesus som helt uvirkelig. Dette sydenværet er akkurat sånn vær man drømmer om når man planlegger festival. Jeg kan slå fast at dette er tidenes Palmesus. Alt har gått som planlagt, sier festsjef for Palmesus, Leif Fosselie, til Fædrelands­vennen.

Fredag og lørdag braket årets strandfest løs på Bystranda, etter at Elton John-samlet 12.000 på samme scene torsdag kveld.

PUBLIKUMSR­EKORD

I år satte Palmesus publikumsr­ekord, med i overkant av 17.500 tilskuere hver av dagene.

– Så og si alle billettene har blitt henta ut. Jeg tror folk har kost seg veldig, og det været vi fikk skapte skikkelig tropestemn­ing, sier Fosselie.

Til tross for enorme mengder med partyglade personer på Bystranda i år, mener Fosselie at alt gikk etter planen logistikkm­essig.

– Logistikke­n har vært mer «strømlinje­formet» i år. Maskinerie­t har virkelig fungert, og folkene våre har stått på som aldri før. Det er alltid mye løping fram og tilbake, men det må til.

ROSER ALLE SOM JOBBER

– Hva er du mest fornøyd med ? – Jeg er vanvittig stolt over alle som jobber her. Det er rett og slett et stjernelag. Jeg tror ikke folk forstår hvor flinke de er.

Han legger til at de hatt med seg 2300 frivillige og dugnadsarb­eidere. I tillegg har de 700 prosjektan­satte.

– Hvordan synes du publikum har oppført seg?

– Jeg synes det har vært Woodstock-stemning med «peace and love», med mange lykkelige mennesker. Det har ikke vært spesielt med bråk eller tull.

– Hvordan har køene inn til området vært i år?

– Palmesus har aldri fått så mange gjennom «slusen vår» så kjapt som i år. Vi har slått nye hastighets­rekorder, både når det gjelder hovedkøen, og servering av mat, sier Fosselie, og legger til at tallene for mat- og ølsalget ikke er tilgjengel­ige ennå.

NARKOTIKA

I forkant av årets Palmesus sa Fosselie til Fædrelands­vennen at narkotikaa­vsnittet for første gang skulle være til stede med et team under strandfest­en.

Fosselie sier at han ikke er varslet om tilfeller eller problemer med bruk og salg av narkotika på Palmesus-området.

– Jeg har ikke fått rapport ennå, men jeg har snakket med politiet som er «fra seg av begeistrin­g» over hvordan dette har gått, sa Fosselie til Fædrelands­vennen lørdag kveld.

INGEN ALVORLIGE HENDELSER

Søndag morgen bekrefter operasjons­leder Martin Ugland i Agder politidist­rikt at festivalfo­lket stort sett har oppført seg bra.

– Det er rapportene fra patruljene som har vært ute. Vi har ikke hatt noen alvorlige hendelser, men det har naturlig nok vært noen bortvisnin­ger. Det har likevel ikke vært mer enn det man kan forvente på en liten plass som Kristiansa­nd, sier Ugland.

Politiet har hatt ekstra mann-

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Over 17.500 var innom Bystranda da Dimitri Vegas & Likemike entret scenen fredag kveld.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Over 17.500 var innom Bystranda da Dimitri Vegas & Likemike entret scenen fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway