Fædrelandsvennen

Solgte 40 tomter på rekordtid

Startskudd­et er gått for salget av det som blir tidenes største boligutbyg­ging i Søgne.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Det ble en pangstart, sier avdelingsl­eder Nils Andersen i Konsmohus.

– Vi har solgt veldig bra, sier eiendomsut­vikler Bjørn Stephansen i Repstad Eiendom.

Kort tid etter salgsstart kan de to notere seg for 40 solgte tomter totalt.

I alt skal det bygges mellom 1500 og 2000 boliger i områdene Kjellandsh­eia, Ausvigheia og Leireheia, i regi av utbyggerne Repstad Eiendom, Kruse Smith, Konsmohus og Hellvik hus.

SOLGT ETTER BUDRUNDER

Nylig var det salgsstart for første byggetrinn i Ausviga og Kjellandsh­eia.

I Ausviga hadde mange meldt sin interesse på forhånd, opplyser Nils Andersen.

– Vi visste at det var flere interessen­ter på enkelte av tomtene, og da ble det budrunder. Vi synes det var en fair måte å gjøre det på, så ingen ble forfordelt­e, sier han.

Sju tomter ble solgt umiddelbar­t, fem av dem var det budrunde på, og de gikk for mellom 200.000 og 600.000 kroner over prisantydn­ing.

– Det viser at sjønær beliggenhe­t, med utsikt og gode solforhold, selger. Tomtene er dessuten store, med snittstørr­else på 900 kvadratmet­er, sier Andersen.

BLADDE OPP 2,6 MILLIONER

Eiendomsut­vikler Roald Aga Pedersen i samarbeids­partner Kruse Smith er også godt fornøyd.

– De dyreste går først, og der er stort sett lokale folk som kjøper, forteller han.

For den mest kostbare tomta bladde kjøperen opp 2,6 millioner kroner. Status til nå for Ausviga er at 13 av 21 tomter er solgt på fjorten dager. Byggestart blir trolig i løpet av august.

Eiendomsut­vikler Bjørn Stephansen i Repstad Eiendom mener det er positivt for hele Søgne vest at det er god interesse for begge de to nye områdene som nå er tilgjengel­ige for salg.

– Foreløpig er det mest lokale kjøpere. Når byggeaktiv­iteten kommer i gang, ventelig i september, håper vi å tiltrekke oss flere kjøpere utenbygds fra. Her kan de bo romslig, nær sjø, vann og med mulighet for båtplass, til bedre priser enn i Kristiansa­nds-området, anfører han.

SNITTPRIS På én MILLION

Så langt er 27 av de 61 som hører til første byggetrinn i Kjellandsh­eia solgt. Kjøpere er både sluttbruke­re og mindre eiendomsut- viklere.

– Vi solgte også noen i forkant av offisiell salgsstart, til kjøpere på interessen­tlista vår, sier Stephansen.

Snittpris på tomtene ( uten grunnarbei­d) er på rundt én million. Den dyreste, til 1.350.000 kroner, er også solgt.

– Vi har solgt både noen av de dyreste, og noen av de rimeligere, og fra hele sortimente­t. Det vil si både eneboliger, eneboliger i rekke, tomanns- og firemannsb­oliger, forteller Stephansen.

I Kjellandsh­eia selges tomtene til pålydende fra en fast prisliste.

NY BRO OVER LUNDEELVA

Utbyggerne legger ned mye arbeid i å legge til rette for nye turområder i tilknytnin­g til boligområd­ene.

Tett på de nye boligene på Kjellandsh­eia, rundt Kjellandsv­annet, kommer det som allerede er døpt til Søgnes svar på Jegersberg. Her vi det bli opparbeide­t med stier og gangveier, fiskevann, broer og lysløype.

Også fra Ausviga er det planer om å tilrettele­gge for turliv, med en sti som slynger seg fra de nye boligene til elva. På sikt skal det så bygges en ny bro over Lundeelva, til Agderstran­dsiden/eik, og – under forutsetni­ng av kommunal godkjennel­se – ny båthavn.

 ?? FOTO: APTUM AS ?? 3D-bildet viser første byggetrinn av Kjellandsh­eia på Oftenes i Søgne, hvor Repstad Eiendom har solgt 27 av 61 enheter. (NB: Bildet er ment som en illustrasj­on, og ikke et presist bilde på hvordan området vil se ut ferdig utbygd.)
FOTO: APTUM AS 3D-bildet viser første byggetrinn av Kjellandsh­eia på Oftenes i Søgne, hvor Repstad Eiendom har solgt 27 av 61 enheter. (NB: Bildet er ment som en illustrasj­on, og ikke et presist bilde på hvordan området vil se ut ferdig utbygd.)
 ?? FOTO: KONSMOHUS ?? Dette dronebilde­t viser det nye boligområd­et i Ausviga i Søgne, hvor 13 av 21 tomter i første byggetrinn er solgt unna.
FOTO: KONSMOHUS Dette dronebilde­t viser det nye boligområd­et i Ausviga i Søgne, hvor 13 av 21 tomter i første byggetrinn er solgt unna.
 ?? FOTO: KONSMOHUS ?? Bildet er fra salgsstart for boligtomte­ne i Ausviga. Avdelingsl­eder Nils Andersen i Konsmohus (med refleksves­t t.v.) forteller at fem av utsiktstom­tene ble solgt etter budrunder.
FOTO: KONSMOHUS Bildet er fra salgsstart for boligtomte­ne i Ausviga. Avdelingsl­eder Nils Andersen i Konsmohus (med refleksves­t t.v.) forteller at fem av utsiktstom­tene ble solgt etter budrunder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway