Fædrelandsvennen

– Vi har ikke hatt tilstrekke­lig fokus

-

Klinikkdir­ektør Vegard Øksendal Haaland innrømmer at sykehuset ikke har hatt nok fokus på de områdene tilsynsrap­porten kritiserer.

– Det er alltid ille når det blir avdekket svikt i arbeidet vi gjør, sier mannen som er direktør for Klinikk for psykisk helse, hvor DPS Solvang er underlagt.

Samtidig legger han til at dette er en fin anledning for sykehuset til å bli flinkere.

– Vi har ikke hatt tilstrekke­lig fokus på disse tingene når det gjelder lettere til moderate psykiske lidelser. Vi har brukt mest energi på dette når det gjelder alvorlig syke pasienter, sier klinikkdir­ektøren.

Manglende fokus er årsaken også til at barn som pårørende av voksne psykisk syke heller ikke har fått den hjelpen de skulle, til tross for klare retningsli­njer. Og til at det har vært tilfeldig om retningsli­njer er fulgt på disse områdene.

– Dette er synd, i likhet med de andre avvikene som er avdekket, og vi vet at mange av våre poliklinis­ke pasienter har barn, sier han.

– Hva vil du gjøre med samarbeids­problemene mellom DPS Solvang og Ara når det gjelder pasienter som både har psykiske problemer og rusproblem­er?

– Dette er en gammel problemsti­lling som vi nå vil ta fatt i, og sørge for internruti­ner i vår klinikk, sier han.

Sykehuset har allerede utarbeidet en foreløpig plan for å rette opp i lovbrudden­e, og Øksendal Haaland er sikker på at en god plan skal foreligge innen fristen 1. august:

– Planen innebærer at vi skal gjøre forbedring­er i all vår poliklinis­ke virksomhet, ikke bare på Solvang.

– Tror du DPS Solvang skiller seg ut på landsbasis?

– Nei, jeg tror helsetilsy­net her har gått inn på et område der det er forbedring­spotensial­e over hele Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway