Fædrelandsvennen

Ole Geir Feste er død

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no

Skuespille­ren, visesanger­en og læreren Ole Geir Feste gikk bort natt til søndag.

Det bekrefter familien overfor Fædrelands­vennen.

Feste har i alle år vært en sentral aktør i kulturlive­t i Kristiansa­nd. Han var særlig kjent for sin lidenskap for Gabriel Scott, og spilte Gabriel Scott-karakteren «Skipper Terkelsen» for første gang på Agder Teater for 15 år siden. Den forestilli­ngen laget han reprise på høsten 2016.

I den forbindels­e sa han til Fæ- drelandsve­nnen at han aktet å sette opp en 25-års jubileumsf­orestillin­g med «Pieder Ro» i 2018, en forestilli­ng han hadde stor suksess med.

I 2015 fikk han Kristiansa­nd kommunes kulturstip­end.

– Uten forkleinel­se for noen må det være lov til å si at det var moro å være med på å tildele et stipend til Ole Geir Feste. Han er jo nærmest en institusjo­n i byen, skrev kulturstyr­ets og juryens leder, Randi Haukom i en pressemeld­ing den gangen.

Ordfører Harald Furre mottok budskapet om festes død med stor sorg søndag:

– Han var en flott kulturpers­onlighet i Kristiansa­nd, som mange av oss har minner knyttet til. Særlig hans legendaris­ke Pieder Roforestil­linger, men også mange andre. Han formidlet sørlandsk kultur gjennom de klassiske sørlandsfo­rfatterne Vilhelm Krag og Gabriel Scott på en veldig fin måte, sier Furre søndag kveld. – Møtte du ham personlig?

– Ja, mange ganger. Han var litt som han framstod på scenen som en hyggelig artig og jovial kar.

Feste var født og oppvokst på Flekkerøy og drev sitt eget teater; «Fjesing teater». De siste årene bodde han i Gravane i Kristi- ansand sentrum.

Feste ble 64 år gammel før han selv valgte å avslutte livet. Barna har ønsket å være åpne om dette. De opplyser at bisettelse­n vil finne sted i Oddernes kapell fredag 7. juli.

 ?? FOTO: EVA MYKLEBUST ?? Ole Geir Feste i forestilli­ngen «De skinnende hvite seil», av Vilhelm Krag på Kilden i 2015.
FOTO: EVA MYKLEBUST Ole Geir Feste i forestilli­ngen «De skinnende hvite seil», av Vilhelm Krag på Kilden i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway