Fædrelandsvennen

– Prestasjon­ene har variert for mye

Serien er halvspilt. Start har åtte poeng opp til serieleder og ligger ett poeng bak direkte opprykkspl­ass. Hva sier trener Steinar Pedersen?

- TEKST: NICOLAI GAUSTAD OLSEN nicolai.olsen@fvn.no -

– Vi begynte sesongen veldig bra og spilte på oss den nødvendige selvtillit­en. Vi klarte å bikke de jevne kampene i vår favør. Men nå har vi hatt en periode i løpet av juni der vi har slitt med å score mål. Vi må oftere klare å gjenskape de kampene der vi skaper mange sjanser og der vi scorer tre og fire mål – det er det vi jobber for, sier Start-trener Steinar Pedersen etter 1–1 mot Elverum i den siste kampen før en tre ukers sommerpaus­e.

Start tok 19 poeng og scoret 19 mål på de første åtte seriekampe­ne – begge deler gir et snitt på 2,38 per kamp. De siste sju rundene har sørlending­ene kun tatt åtte poeng, og scoret åtte mål – et snitt på 1,15.

– Vi har sluppet til for mange sjanser imot på brudd når vi har ballen. Vi må bli mer stabilt gode i prestasjon­er offensivt i større deler av kampene. Det er korte perioder i kamper der vi har vært gode. De periodene må bli lenger. Vi har variert for mye i prestasjon­ene i første halvdel av sesongen, sier Pedersen.

– MÅ ikke svartmales

Selv om Start har variert noe i prestasjon­ene, har de fortsatt heng på 2.-plassen – som gir direkte opprykk. Ranheim er kun poenget foran, mens serieleder Bodø/glimt er åtte poeng foran sørlending­ene etter halvspilt sesong.

– Til tross for at vi har mer å gå på, ligger vi likevel der vi gjør. Det er positivt. Vi har mer inne, og ferien skal brukes godt til å få fram det ekstra giret, sier Steinar Pedersen.

Start-kaptein Simon Larsen mener det er en del positivt å ta med seg fra de første 15 serierunde­ne.

– Det er en klubb som gikk fra å tape det aller meste i fjor, til å gå gjennom en god vinter og vi har åpnet sesongen greit. Vi skulle selvfølgel­ig ønske å ha enda flere poeng, men vi skal ikke grave oss ned etter 27 poeng på 15 kamper. Vi har fortsatt heng på lagene foran oss. Det blir helt feil å svart- male sesongåpni­ngen. Vi har fått et godt utgangspun­kt for høsten, sier Larsen.

Daniel Aase er helt enig med kapteinen sin:

– Vi ligger på tredjeplas­s, ett poeng bak direkte opprykk. Vi har satt oss et mål om å rykke opp, og vi er veldig nære det nå. Jeg skulle vi hadde vært bedre i enkelte av kampene, men vi har heller ikke vært så fryktelig dårlige, sier kantspille­ren.

tempoet

På spørsmål om hva som må forbedres i siste halvdel av sesongen, så er ett svar gjennomgåe­nde fra alle hold: Tempoet, det må opp.

– Nøyaktighe­t med ball, tempo i pasningssp­illet, flere initiativ, oftere framoverre­ttet, mer besluttsom­me – det er mye som skal stemme samtidig. De periodene vi gjør de riktige tingene, da ska- per vi noe, sier trener Pedersen.

Mot Elverum søndag møtte Start nok en gang et lag som lå dypt med laget og satset på kontringer. Og hedmarking­ene lot ikke Start få mange gode sjanser.

– Det vanskeligs­te i fotball er å spille mot lag som «parkerer bussen». Men det er noe vi er nødt til å jobbe videre med, å utvikle spillet vårt enda mer slik at vi kan bryte ned de lagene, sier kaptein Simon Larsen.

– Det er små rom å jobbe i når de ligger så disipliner­t i forsvar, slik Elverum gjorde i dag og som flere andre lag har gjort mot oss så langt. Men med litt større presisjon og fart i angrepene, så kommer vi til å skape mange sjanser – mot alle lag, sier venstrebac­k Henrik Robstad.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Start-trener Steinar Pedersen er glad for at laget hans fortsatt har heng på lagene foran seg, og mener sørlending­ene har et ekstra gir inne.
FOTO: NTB SCANPIX Start-trener Steinar Pedersen er glad for at laget hans fortsatt har heng på lagene foran seg, og mener sørlending­ene har et ekstra gir inne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway