Fædrelandsvennen

Gir seg etter 32 år med radio

Med 32 års radioerfar­ing bak seg, føler sjef i Radio Sør, Tore Mydland (46), at det er på tide å slutte.

- TEKST: ELISE ØYHOVDEN elise.oyhovden@fvn.no

Med 32 års radioerfar­ing bak seg, føler sjef i Radio Sør, Tore Mydland (46), at det er på tide å gi seg.

– Alt i livet mitt kan kobles til tiden vår i radioen, sier Tore Mydland.

Som 14-åring troppet han og bestekompi­sen Kjetil Nevestad opp utenfor døren til datidens Radio Ung Kristiansa­nd. Lite visste guttene om at de skulle få se arbeidspla­ssen vokse og bli Sørlandets største lokalradio­kanal.

I dag står Tore oppført som styreleder, ansvarlig redaktør og partner i Radio Sør. Jobben som fikk ham til å starte opp firmaet Mydland Mediekompe­tanse, og som ga ham lokalradio­prisen i 2014.

Nå skal guttedrømm­en leve videre uten ham. 46-åringen løfter blikket mot nye utfordring­er som skoleleder ved Torridal skole.

MANGE JERN I ILDEN

Tore driver aldri med bare én ting. Jobben i Radio Sør har han hatt ved siden av studier og arbeidet som lærer, i tillegg til engasjemen­tet i sivilforsv­aret, meddommer i Tingretten og mye mer. De siste 18 årene har han jobbet fulltid som kontaktlær­er og IKT-ANsvarlig ved Sjøstrand skole.

Men for en stund tilbake merket han at det var på tide å avslutte et av livets kapitler.

– Selv om jeg har vurdert å slutte i radioen en stund, så har jeg ikke klart det. Det har alltid skjedd noe som har stoppet meg, og gjort at jeg vil fortsette.

– Hva har forandret seg nå? – Alt, svarer han trist og fortsetter:

– Det ligger nok mye mer bak denne beslutning­en enn det jeg i utgangspun­ktet hadde innbilt meg.

ET SAVN

I fjor døde kameraten, Kjetil Nevestad, av hjerteinfa­rkt. De to var så nære, alltid der for hverandre.

– Det var noe spesielt med Kjetil, med oss. Det var han og jeg, forklarer Tore, og legger til:

– Radioen var jo vår greie, det kan aldri bli det samme igjen uten ham.

Med vennens bortgang forsvant også mye av Tores motivasjon til å drive med den store interessen sin. Til tross for at kameraten hadde en perifer rolle i radioen, var han alltid der. Det ble et tomrom i Tores jobb. Noe helt uerstattel­ig ble savnet, hver dag.

– Det blir på en måte helt feil for meg å fortsette guttedrømm­en vår alene, sier Tore Mydland, som vet at bestevenne­n hadde forstått valget hans.

ET NYTT KAPITTEL

1. august står 46-åringen foran den helt nye utfordring­en. Å være skoleleder på Torridal er noe han ser fram til.

– Det føles egentlig bare riktig, nå har jeg også en akademisk begrunnels­e bak valget om å legge radioen på hylla, sier han og forklarer at den nye jobben byr på mer ansvar og flere utfordring­er.

– Dette er det vanskelig å kombinere med Radio Sør. Jeg kan godt drive med mange ting på én gang, hvis alt jeg gjør gir meg energi. Men det må ikke bli for mye heller.

Med det forsvinner radiojobbe­n ut av livet hans.

– Det er jo på en måte babyen min jeg gir slipp på.

Han vet det blir rart å ikke være en del av selskapets utvikling i tiden fremover, men han er ikke bekymret:

– Radioen kommer til å klare seg helt fint uten meg. Det jobber så mange solide folk der.

SER FREMOVER

Tore har bestemt seg. Nå skal han bruke sommeren til å fokusere på det han gleder seg til, samt jobbe for å beholde kontakten med gode venner på Sjøstrand.

– Jeg ser fram til å starte med noe nytt. Det gjør jeg virkelig, sier radiomanne­n som aldri har følt seg som en glimrende journalist.

Tore Mydland har vært mest glad i å drifte selskapet. Det har han opparbeide­t seg en solid erfaring fra. Men dette er annerledes.

– I radioen var jeg en sjef som de ansatte kanskje ikke møtte så veldig ofte, jeg var der på kveldene og jobbet mest hjemmefra. Nå skal jeg nå ut til elevene, og mange, mange flere ansatte. Jeg blir mye mer synlig.

Men med en etterutdan­nelse innen ledelse, og erfaring fra et vikariat i en liknende stilling, sier han seg klar.

Den nye jobben venter på ham.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Etter 32 år i radio gir Tore Mydland seg. Kjetil Nevestad og Tore Mydland på stranden. Kompisene ble venner på en ferietur til Spania som barn. Siden var det alltid de to.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Etter 32 år i radio gir Tore Mydland seg. Kjetil Nevestad og Tore Mydland på stranden. Kompisene ble venner på en ferietur til Spania som barn. Siden var det alltid de to.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway