Fædrelandsvennen

– En av fire vil ikke ha mer oljeutvinn­ing

- NTB

En firedel av de spurte i en ny undersøkel­se sier Norge av hensyn til klimaet ikke bør lete etter ny olje og gass på sokkelen.

Kvinner er mer villige enn menn til å sette klimahensy­n foran oljeutvinn­ing, viser undersøkel­sen som er utført av Respons Analyse på oppdrag fra Framtiden i våre hender, skriver Dagsavisen.

Hver tredje kvinne – 33 prosent – sier seg enig i utsagnet i at «Nor- ge bør ikke lete etter ny olje og gass på norsk sokkel på grunn av klimahensy­n». 16 prosent – eller en seksdel – av de spurte mennene mener det samme. Totalt stiller 24 prosent seg bak utsagnet.

– Vi mener dette viser at noe er på gang i den norske befolkning­en. Stadig flere forstår at ny oljeleting verken er forenlig med klimamålen­e eller samfunnsøk­onomisk fornuftig, sier konstituer­t leder Christoffe­r Ringnes Klyve i Framtiden i våre hender.

45 prosent svarer at de er uenige i påstanden og støtter der- med fortsatt leting etter nye oljeog gassforeko­mster. Det tilsier at hele 31 prosent ikke har noen tydelig mening om spørsmålet.

Regjeringe­n lyste nylig ut 102 nye leteblokke­r, de fleste av dem i Barentshav­et.

– Nytt leteareal er helt avgjørende for langsiktig aktivitet, verdiskapn­ing og lønnsom sysselsett­ing i petroleums­næringen over hele landet, sa olje- og energimini­ster Terje Søviknes (Frp) da.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? 24 prosent mener klimahensy­n må gå foran oljeleting, mens 45 prosent mener det motsatte, ifølge den nye undersøkel­sen.
FOTO: NTB SCANPIX 24 prosent mener klimahensy­n må gå foran oljeleting, mens 45 prosent mener det motsatte, ifølge den nye undersøkel­sen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway