Fædrelandsvennen

Ny pensjonsor­dning for pensjonist­ene

De siste årene har pensjonist­ene opplevd å få svekket sin kjøpekraft, også i år der lønnstaker­e har fått økt sin. Denne urettferdi­ge situasjone­n vil Arbeiderpa­rtiet unngå framover.

- KARI HENRIKSEN, stortingsr­epresentan­t Ap Vest-agder

Derfor foreslår vi å endre regulering­en av pensjoner i tråd med intensjone­n i pensjonsfo­rliket.

Pensjonsre­formen er den viktigste reformen i Norge på flere tiår og er viktigere for statsfinan­sene enn alle påbegynte og gjennomfør­te reformer med dagens regjering. Den har gjort norsk økonomi mer bærekrafti­g, den har styrket insentiven­e til å delta i arbeidsmar­kedet og den vil gi betydelige sysselsett­ingsgevins­ter på lang sikt. Arbeiderpa­rtiets forslag bygger videre på dette, men sikrer at pensjonist­ene ikke vil oppleve reduksjon i sin kjøpekraft i år hvor lønnstaker­ne har vekst.

Endringen anslås ikke å føre til større utgifter for staten over tid, men reduserer usikkerhet­en og øker stabilitet­en i pensjonsut­betalingen­e for våre eldre. Med Arbeiderpa­rtiets modell vil pensjonene reguleres med gjennomsni­ttet av lønns- og prisvekst, slik intensjone­n hele tiden har vært. Endringen vil bidra til å styrke legitimite­ten til pensjonsre­formen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway