Fædrelandsvennen

Har sine høydepunkt­er

- GUNN-HILDE ERSTAD

HIP HOP Big Boi

«Boomiverse» Epic/sony

Et album med høydepunkt­er som kommer til å være hyppig spilt på sommerens fester.

De fleste kjenner Big Boi som den ene halvdelen av duoen Outkast, men i den siste tiden er det solokarrie­ren som har stått i fokus. Nå er han ute med sin tredje full-lengder.

Likevel er ikke Big Boi helt alene. Listen over samarbeids­partnere og gjestearti­ster er lang. Albumets mest kommersiel­le er den dansbare låten «Mic Jack» hvor Adam Levine sin stemme er å høre. Det fengende refrenget kunne like godt vært med i en Maroon 5-låt. Om det er Big Boi som er inspirert av sine gjestearti­ster eller om de selv tar med sitt eget uttrykk er uvisst. Det samme gjelder låten «Get Wit It» med Snoop Dogg som gjest.

Samtidig gjør dette at musikken er svært variert og beveger seg gjennom flere lydbilder og sjangre. Sløy soul og hammondorg­el på «In the South», honkytonk-piano på «All Night», minimalist­isk drum&bass på «Chocolate», standard hip hop og rap på «Made Man» og saksofonso­lo på «Freakanomi­cs». Dette er bare noen eksempler på hva Big Boi beveger seg inn i. Big Boi leverer et generelt underholde­nde album med høydepunkt­er som kommer til å være hyppig spilt på sommerens fester. Men dessverre har den også sine dødpunkter og er litt for usammenhen­gende til å være en fullkommen utgivelse.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway