Fædrelandsvennen

Hvor er nøklene til bakrommet?

-

Nesten halvparten av Starts vårkamper i Obos- ligaen har endt uten Start-seier, og det er langt flere enn jeg trodde før sesongen. Den siste endte 1-1 mot nyopprykke­de Elverum. «Elverum stengte selvfølgel­ig alle elleve rom, låste bakrommet og kastet nøkkelen», sa min kritiske, men fremdeles gode venn. Det er en av de bedre uttalelsen­e han har hatt.

●● Spillemess­ig har det ikke fungert som forventet, og Starts beste kamp var faktisk i bortetapet mot Bodø/ Glimt. Mot et lag som ikke legger seg bakpå. «Skal Start klare direkte opprykk, må nøklene til låste bakrom finnes», sa min gode venn. Og han har helt rett. Høyere tempo på både ball og bein er en av nøklene. I enkelte kamper i vår har tempoet vært så labert at kunstgress­et har fått tid til å slå rot og gro.

●● «Spill fremover når du kan, og bakover når du må», sa trenerlege­nden Nils Arne Eggen for mange år siden. Og det han har sagt om fotball er like aktuelt i dag, og vel verdt å lytte til. I vår har ikke Startspill­erne hørt godt nok etter, for alt for ofte har de gjort det stikk motsatte.

●● Det positive er at Start likevel kun ligger ett poeng bak direkte opprykk, og jeg har tro på en mye bedre høst. De nye eierne i Start gambler nok ikke med opprykket, og oddsen for at de ikke henter noen spillere i sommer er skyhøy. Jeg håper det blir forsterkni­nger, og ikke stallfyll som så mange ganger tidligere. Det må bli slutt på gjenbruk av avdanka fotballspi­llere, for alt for mange har vært like dårlige innkjøp som innestolen­e på Vip-tribunen.

●● Nå er det sommerferi­e, uansett om den er velfortjen­t eller ikke. Neste kamp er hjemme mot Kongsvinge­r 23. juli. Før kampen skal jeg stående på VIPtribune­n synge den vakre Start-hymnen av full hals. Under kampen skal jeg sitte på en av innestolen­e på Vip-tribunen og synge den trauste Kil-sangen, «Vi kommer fra skogene», så høyt jeg bare tør. Inni meg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway