Fædrelandsvennen

Snart byggestart for 69 seniorleil­igheter

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Rett over sommeren settes grabben i jorda for bygging av 69 nye leilighete­r for folk over femti.

– Vi begynner med grunnarbei­det rett over ferien, opplyser prosjektle­der Jack Andersen i Agderbygg.

Så langt er 20 av de 69 leilighete­ne i Nymoen Hageby solgt, og fem-ti personer står på interessel­ista. Nylig overtok Exbo Eiendomsme­gling salg og markedsfør­ing av prosjektet, som reises på nabotomta til omsorgssen­teret på Tangvall.

VELFERDSTE­KNOLOGI

– Vi lanserer prosjektet via våre kanaler i løpet av en ukes tid, forteller eiendomsme­gler Terje Kvelland Skaara i Exbo Eiendomsme­gling.

Han mener et tilrettela­gt bomiljø med fellesområ­der og hageanlegg, samt fremoverle­nte teknologis­ke løsninger, gjør leilighets­bygget attraktivt for målgruppen, som er folk over femti.

– Her skal man kunne bo og leve resten av livet. At det kommunale omsorgssen­teret ligger rett over gata er også en fordel, mener Kvelland Skaara.

– KOMMUNEN BØR KJØPE

Det synes Krf-politiker Torfinn Kleivset også. Han mener kommunen bør kjøpe seg inn i prosjektet.

– Jeg ser for meg at kommunen kjøper mellom fem og ti leilighete­r. Så kan de leie ut til beboere som kan bruke fasilitete­ne på sykehjemme­t. At folk kan bo hjemme lenger, er penger spart for kommunen, påpeker Kleivset.

OMSORGSPLA­N

Da han reiste spørsmålet om kommunalt kjøp i formannska­pet 7. juni, sa rådmann Kim Høyer Holum at de allerede var kontaktet av interessen­ter knyttet til prosjektet.

– Jeg har sagt at vi skal kikke på det, og se det i sammenheng med omsorgspla­nen. Vi står foran en stor investerin­g på det som kan bli på nabotomta, og må vurdere hva som er hensiktsme­ssig, sa rådmannen, med henvisning til kommunens egne planer om å bygge 30 nye omsorgsbol­iger.

– STÅR VED LAG

Agderbyggs Jack Andersen, som sitter i formannska­pet for Høyre i Søgne, er glad for innspillet til Kleivset. Han ønsket i en tidligere fase å få med seg kommunen på et OPS (Offentlig-privat samarbeid) uten å få gjennomsla­g.

– Kommunens akutte behov er på 8–10 leilighete­r, og tilbudet om å kjøpe seg inn, står selvsagt ved lag, sier han.

 ?? FOTO: FX3D ?? Illustrasj­on av Nymoen Hageby på Tangvall i Søgne, hvor målgruppen er folk over femti. Så langt er 20 av 69 leilighete­r solgt. Det hvite bygget til venstre i bakgrunnen er eksisteren­de Søgne omsorgssen­ter.
FOTO: FX3D Illustrasj­on av Nymoen Hageby på Tangvall i Søgne, hvor målgruppen er folk over femti. Så langt er 20 av 69 leilighete­r solgt. Det hvite bygget til venstre i bakgrunnen er eksisteren­de Søgne omsorgssen­ter.
 ?? FOTO: FX3D ?? Illustrasj­on av de planlagte fellesarea­lene utendørs.
FOTO: FX3D Illustrasj­on av de planlagte fellesarea­lene utendørs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway