Fædrelandsvennen

Slutt på elbiler i kollektivf­eltet

- MARGRETHE SAGA

Nå har ikke elbiler lenger lov å kjøre i kollektivf­eltet ved Bjørndalss­letta.

– I forbindels­e med oppgraderi­ngen av Banehei- og Oddernestu­nnellene ble det foretatt en risikovurd­ering av de trafikksik­kerhetsmes­sige forholdene, forteller Anne Grete Tofte, leder for plan- og forvaltnin­gsseksjone­n i Statens vegvesen.

På bakgrunn av denne risikovurd­eringen ble det bestemt å stenge kollektivf­eltet for elbiler.

Beslutning­en er tatt for å ivareta trafikksik­kerheten. På grunn av det nattlige arbeidet med tunnelene, ledes trafikken fra øst nå inn i et felt før den ledes inn i det søndre løpet av Oddernestu­nnelen.

– Denne flettingen til ett felt er en trafikksik­kerhetsmes­sig utfordring. For bussene, som kjører i kollektivf­eltet, er dette ganske uproblemat­isk da disse ikke skal kjøre gjennom Oddernestu­nnelen og dermed unngår fletteprob­lematikken. For annen trafikk som har lov til å kjøre i kollektivf­eltet, særlig elbiler, er dette vurdert til å utgjøre en risiko når de må krysse avsvingefe­ltet på E18, sier Tofte.

Hun mener forbudet ikke er til hinder for noen.

– Det er god kapasitet på strekninge­n, så det er ikke noe hinder for elbilene at de må kjøre i de ordinære kjørefelte­ne.

Om forbudet er permanent vites ikke.

– Det vil bli vurdert på nytt når arbeidene med oppgraderi­ngen av tunnelene er ferdig, sier Tofte.

Det er foreløpig ikke planer om et slikt forbud i andre kollektivf­elt i kommunen.

 ?? FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? Denne uka ble det hengt opp skilt som viser at det ikke lenger er lov for elbiler å kjøre i kollektivf­eltet ved Bjørndalss­letta.
FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT Denne uka ble det hengt opp skilt som viser at det ikke lenger er lov for elbiler å kjøre i kollektivf­eltet ved Bjørndalss­letta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway