Fædrelandsvennen

– Dette har vi jobbet mot lenge

Etter ny befaring onsdag, er det besluttet å åpne to tredeler av Øvre Torv. Det vil også bli mulig å passere om man kommer fra Kirkegata.

- TEKST: LENA RUSTAN FIDJESTAD lena.fidjestad@krsby.no

– Å åpne Øvre Torv igjen har vi jobbet mot lenge. Vi skulle gjerne vært helt ferdige med Torvet til nå. Selv om jeg kjenner det er veldig gøy det som skjer nå, så blir det enda gøyere om to til tre uker, når vi får pakket ned det siste arbeidet, sier Jon Bjørgum i Torvparker­ing AS.

Torvparker­ing AS, kommunen og Veidekke har kommet til enighet om åpning av deler av Øvre Torv. To tredjedele­r åpnes igjen for ferdsel. Det blir også mulig å passere om man kommer fra Kirkegata – i begge retninger, via Wergelands­parken.

Likevel vil det fremdeles pågå videre arbeid mellom Øvre- og Nedre Torv, fra domkirken til fontenen. Håpet var å åpne området tirsdag, men grunnet gjenståend­e arbeid, ble det bestemt ny be- faring dagen etter.

STENGT FOR TO år SIDEN

– Det blir litt aktivitet her videre, men det får vi gjøre mens folk får tilgang til Torvet. Vi synes det er viktig. I løpet av helgen utvider vi ytterliger­e ved passasjen i nærheten av Le Monde. Så skal resten av arbeidet ferdigstil­les så fort som overhodet mulig. De neste ukene blir det mye aktivitet her, kommentere­r Bjørgum.

Delen mellom Øvre og Nedre Torv vil åpnes gradvis.

Torvet ble stengt i september for to år siden, i forbindels­e med bygging av parkerings­anlegg under bakken. Etter den tid har åp- ningen blitt utsatt en rekke ganger.

Store deler av Nedre Torv ble åpnet onsdag 21. juni. Ferdigstil­ling av alle torv-detaljer er planlagt innen 10. august. I slutten av juli innvies parkerings­anlegget, med 429 plasser under Torvet. Prisen ender på rundt 230 millioner kroner, som for øvrig er 20 millioner dyrere enn beregnet.

– VELDIG DEILIG!

Restaurant­ene i området har vært preget av byggingen. Daglig leder ved Bønder i Byen, Tom Helge Djuphagen, uttalte tirsdag til KRSBY at tålmodighe­ten nå har gått mot slutten, og at han anslår at restaurant­en har tapt hele sommerseso­ngens inntekt for i år.

– Selv om de åpner deler av området, kommer vi fortsatt til å få bygningsar­beid og lagringspl­ass av verktøy rett utenfor serveringe­n vår. Det er bittert å se at alle andre restaurant­er får på plass sine uteserveri­nger, mens det på Øvre Torv virker som de gjør alt annet klart før de begynner med området vårt, sa Djuphagen.

Onsdag kommentere­r Djuphagen følgende om åpningen:

– Det var veldig deilig! Vi gleder oss til å bruke det nye, flotte torvet. Blir greit når parkerings- anlegget er ferdig. Nå ser vi fremover.

Familien Nathalie, Dennis Marius og Maria Davidsen hadde onsdag sin første tur på Øvre Torv, etter to år.

– Det er flott å se at det blir ferdig. Både menneskene som bor her og turister kan få strømme til igjen. Arbeidet har tatt veldig lang tid, men det har blitt bra. Jeg ser at uteområden­e til restaurant­ene kommer på plass her igjen. Nå er sommeren og Torvet tilbake, sier Marius Davidsen.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Øvre Torv er igjen åpnet for ferdsel. Daglig leder for Bønder i Byen, Tom Helge Djuphagen, kan endelig utvide uteserveri­ngen sin. Her fjerner han og Jon Bjørgum i Torvparker­ing AS gjerdene.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Øvre Torv er igjen åpnet for ferdsel. Daglig leder for Bønder i Byen, Tom Helge Djuphagen, kan endelig utvide uteserveri­ngen sin. Her fjerner han og Jon Bjørgum i Torvparker­ing AS gjerdene.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? En av de første turistene som kunne entre Øvre Torv og ta bilder fra innsiden.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD En av de første turistene som kunne entre Øvre Torv og ta bilder fra innsiden.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Familien Nathalie, Dennis Marius og Maria Davidsen på Øvre Torv.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Familien Nathalie, Dennis Marius og Maria Davidsen på Øvre Torv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway