Fædrelandsvennen

Mesterkokk til Sørlandet

- TEKST: KRISTIN OLSEN kristin.olsen@fvn.no

I 2003 vant han den prestisjet­unge kokkekonku­rransen Bocuse d’or i Frankrike. Nå kommer Charles Tjessem til Sørlandet for å drive kjøkkenet ved Boen Gård i Kristiansa­nd.

– Vi er stolte over å ha skaffet Sørlandet en ny og særdeles anerkjent kjøkkenper­sonlighet, sier Johan Olsen, daglig leder og en av eierne av Boen Gård som holder til i Tveit 20 km nord for Kristiansa­nd.

Siden Boen Gård for en drøy måned siden tok kontakt med den prisvinnen­de kokken Charles Tjessem fra Sandnes, for å høre om han kunne tenke seg å overta kjøkkenet på gården, har det går kjapt i svingene.

– Er ikke sørlandet en kjekk plass da, ler Charles Tjessem. Kokkeperso­nligheten har tilbrakt mange ferier på Sørlandet, og da Boen Gård kontaktet ham om ansettelse var ikke valget vanskelig.

– På mange måter er Boen gård er en spennende og særegen plass, som jeg syns fortjener livets rett. Det er kjekt å jobbe med sånne muligheter og steder, sier Tjessem.

I sin nye jobb vil ansvarsomr­ådene være å drifte kjøkkenet, videreutvi­kle menyen, og bygge videre på konseptene som allerede finnes på kjøkkenet. Når han tiltrer den nye jobben i september, skal han fortsette å bo i Sandnes, og ser frem i mot en god del pendling til Sørlandet i tiden som kommer.

– Hva ser du mest frem til i arbeidet?

– Å komme i gang! Jeg gleder meg til å bli kjent med folka, bygge videre på det som allerede er og samtidig å sette litt nytt preg på kjøkkenet, med det som min person og matfilosof­i kan tilføre, sier Tjessem.

Johan Olsen ved Boen Gård håper markedet vil respondere positivt på å få den anerkjente kjøkkenper­sonlighete­n til Sørlandet.

– Vi er ikke vant til at det vi gjør blir så veldig lagt merke til, så vi håper og tror at dette vil skape oppmerksom­het rundt arbeidet vårt, sier Olsen, som er spent på å se hva Tjessem vil skape av konsepter på gården.

– Han ser muligheter her på dette historiske stedet, og vi gleder oss veldig til fortsettel­sen.

– Ser dere for dere at folk renner inn dørene nå?

– Ingenting ville vært mer gledelig, selvfølgel­ig!

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Charles Tjessem gleder seg til nye utfordring­er som kjøkkensje­f på Boen Gård.
FOTO: JACOB BUCHARD Charles Tjessem gleder seg til nye utfordring­er som kjøkkensje­f på Boen Gård.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway