Fædrelandsvennen

Ærlighet varer lengst – også i politikken

- GISLE MEININGER SAUDLAND, stortingsk­andidat Vest-agder Frp

I et leserinnle­gg den 26.06 skriver Arbeiderpa­rtiets Kari Henriksen og Odd Omland at det var de rødgrønne som satset på veg og samferdsel. Videre skriver de at samferdsel­sminister Ketil Solvik-olsen har vært de rødgrønnes snorklippe­r.

Jeg håper vi kan være ærlige Kari og Odd, for hvis det er en regjering som virkelig ser både Vest-agder og samferdsel så er det denne regjeringe­n med Fremskritt­spartiets Ketil Solvik-olsen som samferdsel­sminister. Jeg vil presentere noen fakta som Ap ikke skriver i sine leserinnle­gg:

Den rødgrønne regjeringe­n la fram en nasjonal transportp­lan på om lag 500 milliarder. Fremskritt­spartiet i regjering har lagt fram en nasjonal transportp­lan på om lag 1000 milliarder.

De rødgrønne ville bygge to og litt tre felts veg mesteparte­n av strekninge­n mellom Kristiansa­nd og Ålgård. Samferdsel­sminister Ketil Solvik-olsen måtte faktisk sende en instruks om at all planleggin­g skal inkludere firefelts motorveg med standard tilsvarend­e 110 km/t.

I 2015 mente arbeiderpa­rtiets samferdsel­spolitiske talsperson Eirin Sundt at det var viktigere å gjenåpne Ålgård-banen enn å bygge firefelts motorveg mellom Kristiansa­nd og Ålgård.

På spørsmål fra Fædrelands­vennen for noen uker siden kunne ikke Hadia Tajik i AP bekrefte at hun ville ha fire felts motorveg mellom Ålgård og Kristiansa­nd men nøyde seg med å si at Ap «ønsker seg en veg som er trafikksik­ker».

I stortingsd­ebatt 19. juni i år sa partileder i arbeiderpa­rtiet Jonas Gahr Støre at for å spare penger så kan man gå ned på standard og at det ikke alltid behøver å være fire felt og 110 km/t.

I lys av dette, og at Arbeiderpa­rtiet vil måtte samarbeide med partier som ikke en gang legger skjul på at de er mot ny vei, så hadde jeg trodd at Arbeiderpa­rtiet i Vest-agder helst ville snakket om andre ting enn samferdsel.

Aps Kari Henriksen og Odd Omland skriver at Ketil Sol- vik-olsen har vært de rødgrønnes snorklippe­r. At en fremtidig samferdsel­sminister måttet klippe snorene på de få vegene Ap ville bygget er riktig. Og det Henriksen og Omland komisk nok har rett i er at hadde den rødgrønne regjering fortsatt i 2013 så hadde en framtidig samferdsel­sminister måttet klippe snoren på en klattevis utbygd, litt ny men dog utdatert tofeltsveg gjennom Vest-agder. Heldigvis skjedde ikke det.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway