Fædrelandsvennen

– Dette var helt overvelden­de

1000 tilskuere fikk med seg premieren på Kildens store sommersats­ing i Fjæreheia Amfi, «Terje Vigen – En Musikal». Både publikum og regissør Birgit Amalie Nilssen var storfornøy­de med kvelden.

-

– Jeg synes denne tolkningen av Terje Vigen var fantastisk og storslått. Dette var helt overvelden­de, sier tilskuer Gerd Helga StifossHan­ssen til Fædrelands­vennen.

Hun var en av 1000 som møtte opp i Fjæreheia Amfi tirsdag kveld for å få med seg den utsolg- te premieren på «Terje Vigen – En Musikal».

Musikalen baserer seg på Henrik Ibsens kjente dikt, og i denne Kilden-versjonen har Ketil Bjørnstad stått for musikken.

HADDE HØYE FORVENTNIN­GER

Videre sier Stifoss-hanssen at hun lenge har vært fascinert over Henrik Ibsens velkjente dikt om «den underlige gråsprengt­e på den yderste, nøgne ø».

Derfor ble forventnin­gene ekstra høye da hun entret Fjæreheia Amfi tirsdag kveld for å se Kildens tolkning i musikaldra­kt.

– Jeg hadde store forventnin­ger i forkant av premieren, siden diktet betyr mye for meg. Og mine forventnin­ger ble innfridd. Tomos Young var utrolig dyktig i hovedrolle­n som Terje Vigen, og Fjæreheia som teaterscen­e er rett og slett en helt utrolig setting for teater.

Også tilskuer Åse Nyland Fossan roste hovedrolle­innehaver Tomos Young etter premierekv­elden.

– Han spilte fantastisk, og jeg vil oppsummere musikalen som både intens og bra. Dramaturgi­en og scenografi­en var flott.

LETTET TEATERSJEF

Birgit Amalie Nilssen, teatersjef i Kilden teater og regissøren bak musikalen, kunne puste lettet ut etter at lysene ble slått av i Fjæreheia Amfi tirsdag kveld.

– Jeg må si jeg har vært livredd i hele dag før premieren. Men nå er jeg rett og slett lykkelig.

– Hvordan følte du at det gikk i kveld?

– Det gikk utrolig bra. Både cre-

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Tomos Young spiller hovedrolle­n som Terje Vigen. Bildet er fra tirsdagens premiere i Fjæreheia Amfi. Her blir han torturert av en engelsk kaptein, spilt av Johannes Blåsternes (t.v).
FOTO: KRISTIAN HOLE Tomos Young spiller hovedrolle­n som Terje Vigen. Bildet er fra tirsdagens premiere i Fjæreheia Amfi. Her blir han torturert av en engelsk kaptein, spilt av Johannes Blåsternes (t.v).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway