Fædrelandsvennen

Hevder Henrik Ingebrigts­en står på mistenkt-liste

- NTB

VG skriver at friidretts­utøveren Henrik Ingebrigts­en skal ha stått på en liste over 46 utøvere som IAAF har mistenkt for å bruke doping.

Det kommer fram i dokumenter som en russisk hackergrup­pe har offentligg­jort.

VG sitter på dokumenten­e der nordmannen får merkelappe­ne «sannsynlig­vis dopet» og to ganger «blodpasset mistenkeli­g, mer informasjo­n kreves». Dokumenten­e skal stamme fra våren 2016

Ingebrigts­en har aldri testet positivt for et forbudt stoff. De lekkede dokumenten­e fastslår ikke at nordmannen er dopet, men indikerer kun at varslingsl­ampene hos Det internasjo­nale friidretts­forbundet begynte å lyse på grunn av 26-åringens blodverdie­r.

Ifølge VG er det trolig programvar­e som automatisk har «flagget» verdiene til den norske løperstjer­nen.

– Vi har i lang tid mistenkt at Henrik står på en liste hos IAAF. Det har vært mye testing. Noen ganger har han løpt mot nesten utelukkend­e afrikanere og likevel vært den eneste som ble testet etterpå. Det syntes vi var påfallende, sier pappa og trener Gjert Ingebrigts­en til VG.

– Han liker ikke å bli mistenkeli­ggjort, sier løperens trener og far om hva han tenker om at dokumenten­e blir kjent for allmennhet­en.

Gjert Ingebrigts­en sier følgende om høye blodverdie­r:

– Vi har brukt høydetreni­ng systematis­k i mange, mange år. Det er nettopp høye blodverdie­r vi er ute etter. Når man oppnår det, så blir man altså mistenkeli­ggjort. Det er spesielt, sier Gjert Ingebrigts­en til VG.

IAAF uttaler til VG at de sjekker om de lekkede dokumenten­e faktisk er ekte. Trolig stammer innholdet fra et hackerangr­ep i april.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? I fjor høst tok Henrik Ingebrigts­en bronse på 1500 meter under EM i Amsterdam.
FOTO: NTB SCANPIX I fjor høst tok Henrik Ingebrigts­en bronse på 1500 meter under EM i Amsterdam.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway