Fædrelandsvennen

Har doblet planlagte treningsdo­ser

Kristine Lunde-borgersen (37) har doblet de planlagte treningsdo­sene på vei mot sitt comeback.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Trebarnsmo­r Kristine Lunde-borgersen har doblet de planlagte treningsdo­sene på vei mot sitt oppsiktsve­kkende comeback. Målet er klart: – Ingen skal se at jeg har vært borte i to år.

– Skal du nå verdenstop­pen uansett idrett, må du har en råskap i deg. Nå kjenner ikke jeg Kristine som håndballsp­iller, men det lukter råskap av treningen hennes, konstatere­r fysisk trener Øystein Sylta mens eleven puster ut etter intervalle­r på Spicheren.

Utholdenhe­tsansvarli­g i Olympiatop­pen Sør har fått ansvar for å gjøre Lunde-borgersen kondisjons­messig klar for sitt smått sensasjone­lle comeback i Vipers-trøya, og har sydd sammen et opplegg bestående av både rolige og tøffe økter.

– EKSTREM FREMGANG

Onsdag sto fem moderate intervalle­r av tre minutters varighet på planen, etterfulgt av 15 minutter med intervalle­r over 30 sek- under med 15 sekunder pause på stadig høyere hastighet – til slutt i rød sone, som beskriver tøffheten i dragene. Grimasene til LundeBorge­rsen, som 13. juni annonserte comebacket, ble stadig større.

– Det er veldig hardt, men det er også veldig gøy å få hjelp av de beste. Men jeg er også glad for at jeg ikke planla dette comebacket i god tid, for da hadde jeg neppe orket dette, gliser Lunde-borgersen.

Fra starten var planen ei økt om dagen, men siden har det gått så bra at hun nå trener to økter så godt som hver eneste dag. Hun har ei rolig, og ei hard økt hver dag, der hun veksler hardøktene mellom kondisjon og styrke.

Så langt har dette gjort underverke­r.

– Vi testet henne i laben ved oppstart, og vi må være så ærlige og si at formen ikke var bra. Men det skulle bare mangle i lys av at hun har født tre unger, og være ute av trening i to år. Siden har hun gjort enorme framskritt. I dag ligger hun mellom 15 og 20 hjerteslag lavere på samme intensitet som hun gjorde da vi startet. Det er en ganske ekstrem fremgang, sier Sylta.

VIL BLI BEST TRENT

Foreløpig har de kun konsen- trert seg om å legge en god fysisk grunnform mens hurtighet, som medfører langt større skaderisik­o, først står på planen når fellestren­ingene med Vipers nærmer seg oppstart 1. august.

Selv har den tidligere landslagss­pilleren er klokkeklar­t mål med treningen sin.

– Ingen skal kunne se at jeg har vært ute i to år. På banen skal ingen kunne se at noen er over meg, sier Lunde-borgersen, før hun korrigerer seg litt ved å minne seg selv om at Jeanett Kristianse­n – som er blant de aller best trente på landslaget – også er ei lagvenninn­e.

Øystein Sylta tok nylig tester av alle Vipers-spillerne som ikke er på landslaget, og sier følgende:

– Da vi begynte opptrening­en, var Kristine langt bak de andre. Nå begynner hun å være der de andre er. Men når vi kommer utover i august, tror jeg hun skal bli blant de beste fysisk.

– KREVENDE LOGISTIKK

Lunde-borgersen forteller at opptrening­en så langt har gått lettere enn antatt, men at logistikke­n som trebarnsmo­r har vært krevende. Yngstemann, Mariella, er bare ett år

– Det har vært dager hvor jeg bare har hatt lyst til å begynne å grine fordi jeg er så sliten. Det blir mye, særlig med ei på slep hele dagen. Samtidig innebærer treningen også en frihet, og kjærkommen egentid, sier LundeBorge­rsen.

– Hva er det du har savnet på håndballba­nen siden du er villig til å utsette deg for alt dette?

– Det er et spørsmål jeg flere ganger har stilt meg selv. Egentlig har jeg ikke savnet noe. Men det som ble utslagsgiv­ende var at jeg fikk spørsmål om å bidra, samtidig som Katrine (Lunde) kommer og jeg vet at vi får et bra lag. Dessuten synes jeg håndball er utro- lig moro, sier Lunde-borgersen.

Og for dem som måtte lure på om hun sikter mot et enda mer sensasjone­lt comeback på landslaget, sier hun:

– Hadde jeg fått tilbudet, hadde jeg selvfølgel­ig takket ja. Men det er ikke motivasjon­en. Er du gal?!

Konstatere­r Kristine LundeBorge­rsen, stadig mer klar for oppgaven med å erstatte langtidssk­adede Marta Tomac.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – Målet mitt er ikke lenger å være best, eller å få spille i 60 minuter. Men når jeg først har begynt å trene igjen, så er det «all in», sier Kristine Lunde-borgersen, som her løper intervalle­r sammen med Øystein Sylta på Spicheren.
FOTO: KJARTAN BJELLAND – Målet mitt er ikke lenger å være best, eller å få spille i 60 minuter. Men når jeg først har begynt å trene igjen, så er det «all in», sier Kristine Lunde-borgersen, som her løper intervalle­r sammen med Øystein Sylta på Spicheren.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway