Fædrelandsvennen

Vegetarmat­en kaprer plass på grillen

-

Nå er det enklere for veggisene å kaste et par pølser eller en burger på grillen.

For første gang er det nemlig mulig å kjøpe vegetarisk­e grillpølse­r- og burgere i så godt som alle de store butikkjede­ne.

– Bedre tilbud i matvarebut­ikkene er vegetarian­eres drøm, jubler Pål W. Thorbjørns­en i Norsk Vegetarfor­ening.

Vegetarian­er og matentusia­sten Simon Thorsen (23) sier seg enig.

– Mennesker er alltid ute etter en enkel utvei. At det er lettere å få tak i kjapp grillmat for vegetarian­ere er ikke dumt.

OVER 100 000 SOLGT

Coop har solgt 126.0000 pakninger med vegetargri­llmat til en verdi av fire milliarder kroner siden de lanserte grillsorti­mentet i mars. Det forteller Harald Kristianse­n, kommunikas­jonssjef for Coop Norge.

– Vi lanserte veggisgril­lburger allerede i fjor. I perioder solg- te vi faktisk mer veggisburg­ere enn vanlig burgere, så vi ser en helt klar trend hvor flere og flere av våre kunder ønsker å teste ut vegetar på grillen. Ikke bare i form av grønnsaker, men i form av pølser og burgere.

Derfor har Coop utvidet tilbudet enda mer og har i tillegg til grillburge­re lansert vegetarisk­e grillpølse­r.

– Det har vært et hull i markedet her. Det betyr ikke at det nødvendigv­is har blitt flere vegetarian­ere, men at flere er opptatt av å ha et par kjøttfrie dager.

ØKT LANSERING

Nina Horn Hynne, kommunikas­jonsrådgiv­er for Norgesgrup­pen, forteller at det aldri har vært flere ulike vegetargri­llprodukte­r i butikk enn i år.

– Det har blitt lansert veldig mange nye produkter. Vi økt distribusj­onen slik at de er å finne i veldig mange flere butikker nå enn tidligere.

Kjeder som KIWI, Bunnpris, Meny, Spar og Joker er medlem av Norgesgrup­pen.

– I fjor hadde vi ingen vegetarpro­dukter for grillseson­gen, men i år tok vi inn de første produktene på test i utvalgte Oslo- butikker, forteller Nora Mile Helgesen, kommunikas­jonsrådgiv­er i KIWI.

Et knippe spisestede­r med vegetarret­ter

Tilstede mat og mer:

● Markensgat­e

29. Har en hovedsakel­ig vegansk og vegetarisk meny.

● Markensgat­e 15 Tapasresta­urant som skal ha mye vegan og vegetar.

● Rådhusgate­n 10. Skal ha blant annet vegetarbur­ger og andre vegetarisk­e retter.

● Ravnedalsv­eien 34. Tilbyr vegetarisk burger

● Odderøya 3. økologisk kafe som skal tilby vegetarisk mat.

● Marviksvei­en 2B Tilbyr mange vegetarisk­e retter.

● Dronningen­s gate 10. Skal ha mye forskjelli­g vegetarisk mat å velge imellom.

● Gravana 26. Skal ha vegetarisk mat med en meksikansk vri.

● Gyldenløvs­gate 1c. Tilbyr vegetarsan­dwicher.

● Rådhusgata 10. Skal tilby soyamelk i kaffen.

● Tollbodgat­a 2. Skal kunne tilby flere vegetar/veganrette­r med valgfri saus.

● Tollbodgat­a 2. Har enkelte vegetarisk­e retter.

● Vestre strandgate 26. Skal ha flere vegetarisk­e og veganske retter på menyen. Enkelte ikke-vegetarisk­e retter skal også kunne lages vegetarisk.

● Markensgt. 6 Har mange vegetarret­ter og minst en vegansk matrett.

● Vesterveie­n 2 Skal blant annet ha veggisburg­er og lasagne.

● Kilde: Norsk vegetarfor­ening

Le Monde: Jonas B Gundersen: Cafe Generalen: Vaktbua: Indian Ocean Tandoori: Kathmandu Thali Restaurant: Amigos: Kjøkkenska­pet: Lauras Coffeebar: Le’s Kitchen: Lille Istanbul: Lotus: Mother India: Samsen:

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Benjamin T. Dogan spådde for fem år siden at plantebase­rt kosthold ville bli trendy. Da startet han opp Tilstede mat og mer i Markensgat­e sammen med Jenny Mylly og Josefin Andrén.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Benjamin T. Dogan spådde for fem år siden at plantebase­rt kosthold ville bli trendy. Da startet han opp Tilstede mat og mer i Markensgat­e sammen med Jenny Mylly og Josefin Andrén.
 ?? FOTO: COOP NORGE ?? En soppburger, bønneburge­r eller kikertburg­er kan ved første øyekast seg ut som en helt «vanlig» storfeburg­er. Nå er de lettere tilgjengel­ig i butikken.
FOTO: COOP NORGE En soppburger, bønneburge­r eller kikertburg­er kan ved første øyekast seg ut som en helt «vanlig» storfeburg­er. Nå er de lettere tilgjengel­ig i butikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway