Fædrelandsvennen

24-årig mann siktet for drapsforsø­k

- NTB

En 24 år gammel norsk mann er siktet for drapsforsø­k etter at fire personer ble skutt ved utestedet Blå i Oslo, opplyser politiet.

– Det er en person som er pågrepet og siktet for drapsforsø­k. Han er i dialog med sin forsvarer, og vi håper å komme i gang med avhør så raskt som mulig, sier sjef for alvorlig kriminalit­et i Oslo, Grete Lien Metlid, til NTB. Mannens advokat er Tor Even Gjendem.

Siktede er en 24 år gammel mann fra Oslo. Han settes ikke i sammenheng med andre miljøer, men er kjent for politiet fra før. 24-åringen vil fremstille­s for fengsling tidligst mandag eller tirsdag, opplyser Metlid.

I en pressemeld­ing søndag kveld opplyste politiet at foranledni­ngen til hendelsen så ut til å være at den antatte gjerningsm­annen ble bedt om å forlate utestedet. Metlid bekrefter at de etterforsk­er en hendelse kort tid før skuddene ble avfyrt.

– Vi kommer tilbake til hendelsen, men vil avhøre den på- grepne samt flere vitner. Vi har ikke noen opplysning­er som tyder på at det var en annen relasjon mellom gjerningsm­annen og de skadde enn at det var en hendelse kort tid i forkant, sier hun.

BESLAGLA VÅPEN

Mannen ble pågrepet på vei bort fra utestedet og politiet beslagla et våpen. Foreløpig har ikke politiet noen opplysning­er om hvorfor 24-åringen hadde et våpen. Ifølge VG er det snakk om en pistol.

– Vi vet enda ikke hvor våpenet kommer fra, men det er en sentral del av etterforsk­ningen, sier Metlid.

Hun bekrefter samtidig at det ikke er snakk om kritiske eller veldig alvorlige skader for verken de to dørvaktene, den ansatte eller gjesten ved Blå som ble truffet av skuddene.

I tillegg til disse forteller hun at politiet også har vært i kontakt med to kvinner som kan ha fått lettere skader av kulene som har sprettet tilbake.

OPPTIL ÅTTE SKUDD

De første meldingene gikk ut på at skytingen skjedde inne på Blå. Senere ble det bekreftet at episoden skjedde utendørs, i mellomgang­en mellom Blå og Ingensteds.

Innsatsled­er Hanne Nordve sier til Aftenposte­n at det at det ble avfyrt flere skudd i inngangspa­rtiet.

Politiet kom imidlertid raskt til stedet ettersom de befant seg i nærheten i forbindels­e med en trusselsak da meldingene om skuddene kom.

Politiet la ut den første meldingen om skytingen på Twitter klokken 2.30 natt til søndag.

HIPHOP-OPPTREDEN

Konsert- og skjenkeste­det i Brennerive­ien åpnet i 1998 og ligger i et gammelt industrilo­kale, tvers over elven i den nedre delen av Grünerløkk­a.

Lørdag kveld spilte den amerikansk­e hipp-hop-artisten Kool G Rap på Blå. Det var hans første opptreden i Norge noensinne. Konserten var en del av arrangemen­tet Club Juicy, med Dj-ene Chris Stallion og Patski Love.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Politiet utenfor utestedet Blå, der fire personer skal ha blitt skutt natt til søndag.
FOTO: NTB SCANPIX Politiet utenfor utestedet Blå, der fire personer skal ha blitt skutt natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway