Fædrelandsvennen

Skippergad­a som gågade

-

Først og fremst må jeg si at jeg støtter idéen om en reduksjon av biltrafikk i Kvadrature­n og mer tilrettele­gging for myke trafikante­r med bl.a. flere gågader, flere sykkelveie­r og færre gadeparker­ingsplasse­r.

●● Men når Kvadraturf­oreningen bestemmer seg for å stenge et halvt kvartal for å tilrettele­gge for mange flere uteplasser for to kaféer i Skippergad­a, er det ikke til å unngå at det går utover andre kaféer i gada. I og med at Skippergad­a er avsperret midt i kvartalet, mellom Kirkegada og Festningsg­ada, like ovenfor Drømmeplas­sen og Kjerstis Kjøkken, med en gigantisk knallblå murblokk, stoppskilt og diverse annet, blir det et naturlig stopp-punkt for alle gående som kommer fra Markens.

Fants Favoritt er en relativt nystartet kafé, som trenger all drahjelp vi kan få for å opparbeide oss et levebrød. Sommermåne­dene er den beste tiden for inntjening for både butikker og kaféer i Kvadrature­n, med flere cruiseskip på besøk hver uke, og ikke minst alle andre turister samt festivalde­ltakere som besøker byen vår på denne årstiden.

Ved å sperre av Skippergad­a midt i kvartalet har Kvadraturf­oreningen klart kunststykk­et indirekte å stoppe folk fra å fortsette spaserture­n oppover gada, og i prosessen ta fra oss som (uheldigvis!) befinner oss på feil side av sperringen, potensiell­e gjester slik at vi går glipp av verdifulle inntekter. Disse inntektene ville hjulpet oss gjennom de magre vintermåne­dene.

Selv etter at ”all stopp forbudt”skiltene har kommet opp langs resten av kvartalet i Skippergad­a, er vi hver eneste dag (også søndager!) vitne til flere nestenulyk­ker utenfor vinduene våre. Det er en strøm av biler inn og ut av Gyldengård­en parkerings­kjeller, samt biler som bråstopper og snur midt i gada når de får øye på sperringen lenger nede.

Det mest fornuftige for en fremtidig bilfri gade, ville være å slå sammen Gyldengård­en parkerings­kjeller med Torvparker­ingen, slik at alle biler benytter seg av innkjørsel­en i Festningsg­ada, og at innkjørsel­en til Gyldengård­en blir stengt for motorkjøre-

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway