Fædrelandsvennen

Tilbake i Everton

- NTB

Wayne Rooney gjør comeback i Everton etter 13 år i Manchester United. Han har skrevet under en toårskontr­akt med Liverpool-laget.

Det bekreftet begge de to klubbene søndag ettermidda­g.

Rooney forlot Everton til fordel for United i 2004. I løpet av 13 år rakk han å bli Uniteds toppscorer gjennom alle tider etter at han i vinter passerte Bobby Charltons rekord på 249 mål.

– Det er en fantastisk følelse å være tilbake. Jeg gleder meg, og jeg kan nesten ikke vente med å få møte gutta på trening. Jeg er i ekstase, sier Rooney til Evertons nettsted.

31-åringen innrømmer at det blir mange følelser i sving når han nå skal ikle seg den blå Everton-drakten igjen.

– Den første kampen blir en følelsesla­dd dag for min del. Jeg er ikke bare tilbake fordi jeg støtter klubben og at det er laget jeg vokste opp med, men også fordi jeg føler klubben kan utvikle seg og bli suksessrik. Det ønsker jeg å være en del av, sier Rooney.

Som 16-åring debuterte Rooney for Everton i august 2002. Han havnet for alvor på alles lepper da han ble matchvinne­r med sitt første Premier League-mål i en 2-1-seier over Arsenal i oktober samme år.

Totalt scoret han 17 mål på 77 kamper for Everton før overgangen til Manchester United. På Old Trafford ble han raskt en hit, og etter hvert begynte også trofeene å renne inn.

Med United vant Rooney blant annet fem Premier League-titler (senest i 2013), og i 2008 var han en del av laget som gikk hele veien i mesterliga­en. De siste årene har han også vunnet Fa-cupen (2016) og europaliga­en (2017).

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Wayne Rooney forlater Manchester United etter 13 år. Søndag ble han klar for Everton.
FOTO: NTB SCANPIX Wayne Rooney forlater Manchester United etter 13 år. Søndag ble han klar for Everton.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway