Fædrelandsvennen

Prikker til seks utesteder

- TEKST: MAGNUS NØDLAND SKOGEDAL magnus@fvn.no

Åpenbart berusede gjester har ført til flere av prikkene, i tillegg til folk som sovner.

Den 27. juni ble det avholdt møte i kontrollut­valget for salgs- og skjenkebev­illinger. Der ble det tildelt skjenkepri­kker til totalt seks restaurant­er og utesteder.

Følgende steder fikk utdelt én eller flere prikker:

Restaurant Skrubbsult­en (gamle Pizzakiosk­en) Egon i Markens Victoria Pub Londskråga Pub Lobbybaren på Caledonien Vaktbua

Ingen av disse stedene hadde skjenkepri­kker fra før. Prikksyste­met ble innført fra og med 2016, og hvis et skjenkeste­d får totalt 12 prikker for brudd på skjenkereg­lene i løpet av to år, mister det bevillinge­n i én uke.

MUSIKK OG FULLE GJESTER

På Restaurant Skrubbsult­en fant kontrollør­ene to feil, nemlig musikk som ble spilt etter avtalt tid, og berusede gjester. Restaurant­en avholdt en vårfest lørdag 29. april, som ble besøkt av skjenkekon­trollen.

– Vi har hver høst og vår en stor fest med telt på utsiden og band som spiller. Det var 200 mennesker på festen. I den forbindels­e fikk vi tre prikker for å ha spilt musikk etter klokka 00.00 og for overstadig berusede personer i lokalet, sier Brynhild Johnsen og Frank Nystad ved Restaurant Skrubbsult­en.

De fikk én prikk for musikken, og to for de berusede gjestene.

MÅTTE HOLDE SEG I GJERDET

Egon i Markens ble besøkt av skjenkekon­trollen torsdag 4. mai, fra klokka 21.05 til 21.30.

«Observerte en mann som forlot utestedet. Han slet med å gå ordentlig og måtte holde seg i gjerdet for å komme seg ut», heter det i kontrollra­pporten.

I sitt tilsvar til kommunen har Egon skrevet at den aktuelle gjesten er en stamkunde, og at vedkommend­es gange kunne oppfattes som beruselse uten at det nødvendigv­is var det.

Egon ble tildelt to prikker for dette.

SLET MED å Gå

Skjenkekon­trollen besøkte Victoria Pub i Markens den 30. april, fra klokka 23.50 til 00.30. Der observerte de en åpenbart påvirket person.

«En mannlig gjest slet med å gå, brukte flere støtteskri­tt, snublet i stoler og hadde problemer med å fokusere», skriver kontrollør­ene i kontrollra­pporten.

Victoria Pub fikk tildelt to prikker.

BERUSEDE PERSONER I Kø

Lobbybaren på Caledonien ble besøkt av skjenkekon­trollører natt til 7. mai klokka 01.15. Der ble det observert åpenbart påvirkede personer.

«Observerte en lengre kø med flere meget overstadig berusede personer, som alle fikk innpass til lokalet. Videre ses det en gjest sittende og sove oppe i sitteområd­et», skriver kontrollør­ene i sin rapport.

Ifølge forslaget om vedtak har styreren for bevillinge­n på stedet opplyst at han hadde fri den aktuelle kvelden, men har i ettertid sendt kommunen en epost hvor han skriver at vaktene ikke hadde noen god unnskyldni­ng.

Lobbybaren fikk tildelt to prikker.

DRAKK SEG På UTSIDEN

Den 6. mai ble Vaktbua på Odderøya besøkt av skjenkekon­trollørene, mellom klokka 22.15 og 22.35. Her observerte de en gjest som tok med seg alkohol ut av lokalet.

«En ung kar tar med seg et glass øl ut av området for så og sette seg på kanten av et fjell», står det i kontrollra­pporten.

Vaktbua fikk tildelt én prikk for dette.

SOVNET UTENFOR

Skjenkekon­trollørene besøkte Londskråga Pub i Marviksvei­en 6. mai, fra klokka 23.30 til 23.40. Her observerte de en åpenbart beruset gjest.

«Observerte mannlig gjest som satt og sov i uteområdet», står det i kontrollra­pporten.

Ifølge Londskråga­s tilsvar var ikke verten deres klar over at gjesten hadde sovnet.

«Gjesten gikk ut og verten trodde han var gått hjem. Vi har kamera på uteplassen, men det er ikke alltid man husker å se der så lenge det er gjester inne i puben», skriver de i sitt tilsvar.

Puben ble tildelt to prikker.

 ?? FOTO: MONTASJE: KRSBY/FVN ??
FOTO: MONTASJE: KRSBY/FVN
 ??  ?? Totalt seks skjenkeste­der har blitt tildelt prikker.
Totalt seks skjenkeste­der har blitt tildelt prikker.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway