Fædrelandsvennen

Mann i 20-årene siktet for drap og vold i Skien

- NTB

En mann i 20-årene er pågrepet, siktet for å ha drept en 37 år gammel mann i Skien. Han er også siktet for en voldshende­lse fredag 7. juli.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk i Skien mandag kveld, opplyser politiadvo­kat Tine Henriksen hos politiet i Telemark.

Han er siktet for å ha drept 37-årige Andre Vollen som ble funnet død i en leilighet i Odins gate i Skien lørdag kveld. Han er også siktet for vold mot en mann i 50-årene som ble funnet med alvorlige hodeskader i en annen leilighet i samme gate dagen før.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med detaljer om hvilke opplysning­er som førte til pågripelse­n, men etter det politiet kjenner til, kjente siktede både Vollen og mannen i 50-årene fra tidligere.

– Han er også kjent for politiet i forbindels­e med tidligere straffesak­er som jeg ikke vil gå i detalj om nå, opplyser politi- advokaten.

Den siktede har ikke bostedsadr­esse i Odins gate, men er fra Skien

Politiet fikk mandag den foreløpige obduksjons­rapporten. Den underbygge­r mistanken om drap, men politiet vil ikke gi flere detaljer om dødsårsake­n.

– Vi legger til grunn at dette er et drap, men av hensyn til etterforsk­ningen vil vi foreløpig ikke komme med flere detaljer om dette, sier Henriksen.

Politiet vil heller ikke si mer om når de tror drapet fant sted. 37-åringen ble funnet død i en leilighet i en kommunal blokk i Odins gate i Skien lørdag kveld. Det var to personer som fant den døde og meldte fra til politiet.

På en pressekonf­eranse søndag ettermidda­g beskrev ordfører Hedda Foss Five i Skien området som «mye omtalt» og preget av et rusbelaste­t miljø.

– Ut ifra vår kjennskap er det et rusmiljø i området, men det er ukjent om den pågrepne har en tilknytnin­g til dette miljøet, sier Henriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway