Fædrelandsvennen

Palmesus-helga allerede fullbooket

Den som vil ha hotell i Kristiansa­nd til neste Palmesus, er sent ute.

-

I år som i fjor ble Scandic Bystranda utsolgt allerede mandagen etter årets Palmesus var over. Det skrev hotellet på sin Facebook-side.

Clarion Hotel Ernst og Comfort Hotel er begge Palmesus-hotell, som betyr at Palmesus har kjøpt opp rommene deres denne helga 6. til 8. juli neste år.

SNART UTSOLGT

– Vi har solgt ut alle rom med unntak av tre enkeltrom på Ernst og sju enkeltrom på Comfort. Scandic Bystranda er ikke et Palmesus-hotell, men er også 100 prosent fullbooket av palmesuser­e, uttaler festivalsj­ef Leif Fosselie.

Fosselie legger til at Thon Hotel ikke lenger er et Palmesus-hotell, men at det kommer noe nytt i bytte om noen måneder. Det har ikke lykkes Fædrelands­vennen å komme i kontakt med daglig leder på Thon Hotel, men på deres nettsider er det noen ledige rom igjen.

Yess hotell har ikke åpnet for booking den helgen enda, men merket stor pågang allerede fra dagen Palmesus-billettene ble lagt ut.

– Jeg regner med at vi blir utsolgt i løpet av kort tid, sier Kirkebø.

GODT BELEGG I MAI

Tall fra Norsk Hotellrådg­ivning viser gode tall for mai.

– Kanskje vi ser et trendskift­e, tror Håvard Solum, hotelldire­ktør for Scandic Kristiansa­nd Bystranda.

I den ferske månedsrapp­orten fra Norsk Hotellrådg­ivning for mai måned står nemlig følgende å lese:

«Hotellene i Kristiansa­nd har i løpet av de siste årene merket både oppturer og nedturer. Mai i år fremstår som en forholdsvi­s bra måned.»

Beleggspro­senten i mai var på 57 prosent, som er det høyeste siden 2013. Oppnådde priser (average daily rate) er på sitt høyeste siden 2012 med 819 kroner, mens det viktigste nøkkeltall­et i hotellbran­sjen, Revpar (omsetning per tilgjengel­ige rom, journ.anm.), som endte på 467 kroner, ikke har vært høyere siden 2011.

FORAN FJORÅRET

– I mai i år satte vi ny rekord både i forhold til solgte rom og rompris, sammenlign­et med tidligere år. Noe vi også har gjort de øvrige månedene i 2017. At resten av markedet i byen nå følger etter, etter en tung start på året, er bare å håpe på at fortsetter, sier Solum.

Hos Scandic Sørlandet i Sørlandspa­rken kan man også rapportere om en bedre mai måned i år enn i fjor.

– Nå har vi både hatt oppussing og kjedebytte siden i fjor sommer, men vi ligger et godt stykke foran fjoråret, sier hotelldire­ktør Ricardo Sousa.

LYSERE UTSIKTER

Også juni ser bra ut, skal vi tro hotelldire­ktøren.

– Der ligger vi over 20 prosent bedre an enn juni 2016, sier Sousa, som så langt i juli har en liten nedgang i forhold til fjoråret.

– Totalt sett er vi likevel for- nøyd med sommeren så langt. For vår del har det nok mye å si at vi er nyoppusset, da hotellet var ganske slitent før. At vi kan tilby familierom med faste senger i stedet for ekstraseng­er, har både forenklet driften og gitt bedret komfort, sier Sousa.

Begge hotelldire­ktørene sier seg dermed enig i konklusjon­en til Norsk Hotellrådg­ivning for mai.

«Ingen rekordnote­ringer som kan bringes til torgs, men vi ser positive lys i horisonten».

– Jeg håper det. For vår del har nok situasjone­n vært noe annerledes enn hotellene i byen, da vi har konsentrer­t oss om andre kundegrupp­er enn oljeservic­e. Men vi ser en positiv utvikling i månedene framover, sier Sousa.

– Juni var positiv for hele byen. Det er mye norske turister som kommer til byen, noe som skyldes mye god jobbing i bransjen det siste året, sier Solum.

TØFF START På ÅRET

Hittil i år, for hele perioden fra januar til mai, melder Norsk Hotellrådg­ivning at det ikke ser like bra ut. Losjiomset­ningen er noe høyere enn i 2016, og en smule høyere enn 2015, men betydelig under resultaten­e for de fleste årene fra 2008 til 2013. Oppnådde priser, Revpar og beleggspro­sent ligger også noe over fjoråret, men ellers under januar-mai-perioden i årene 2011-2015.

Så skal det også nevnes at de to første månedene i 2017 var tøffe. TEKST: JULIE SØRENSEN MOLVIK TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Skal du ha et sted å sove under Palmesus neste år, må du lete litt.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Skal du ha et sted å sove under Palmesus neste år, må du lete litt.
 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Norsk Hotellrådg­ivning melder om en forholdsvi­s bra mai-måned og lys i horisonten for Kristiansa­nds hoteller. Samme trend merker også hotelldire­ktør Ricardo Sousa på Scandic Sørlandet.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Norsk Hotellrådg­ivning melder om en forholdsvi­s bra mai-måned og lys i horisonten for Kristiansa­nds hoteller. Samme trend merker også hotelldire­ktør Ricardo Sousa på Scandic Sørlandet.
 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Hotelldire­ktør Håvard Solum i Scandic Kristiansa­nd Bystranda.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Hotelldire­ktør Håvard Solum i Scandic Kristiansa­nd Bystranda.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway