Fædrelandsvennen

– Vi skal gi Start skikkelig kamp

Fredag møter Start Lister, et lag som nærmest kun består av Lyngdal-spillere. De ønsker å by opp til folkefest på Lyngdal stadion, og går for seier.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Treningska­mpen mellom lagene blir arrangert i forbindels­e med Starts videresalg av tidligere Lyngdal-spiller Mathias Rasmussen. Denne uken blir kampen en realitet, til stor begeistrin­g i Lyngdal-leiren.

– Vi gleder oss veldig, det blir kjempemoro. Men det handler litt om hva vi vil få ut av kampen. Vi ønsker ikke å ligge bakpå og forsvare oss i 90 minutter, men heller prøve å angripe, sier spillende trener for Lyngdal, Jan Tore Kristensen.

– GÅR FOR SEIER

– Vi ønsker å by opp til folkefest, og vi håper at det kommer mange på stadion for å se på. Vi leder 4. divisjon etter en solid vårsesong, så det er mye positivite­t rundt laget. I tillegg er det jo spennende tider i Start nå, sier Kristensen.

Han forteller at laget ikke skal vise de gule og svarte mye re- spekt.

– Vi skal ta Start godt i mot her i Lyngdal. Men vi skal ta dette som en vanlig kamp, der vi går for seieren. Vi vet at det kommer til å bli tungt, men vi skal ikke la oss bli pissa på av Start, sier han.

– VIL VISE OSS FREM

Spillerne gleder seg naturligvi­s også til å møte kristiansa­ndslaget. En av dem er midtbanesp­iller Karl Morten Igland.

– Jeg tror det blir veldig gøy, det er ikke hver dag man får muligheten til å møte Sørlandets beste fotballag. Det kommer nok en del folk, men jeg ser mest fram til selve kampen, sier han.

Igland tror at laget kommer til å få merke divisjonsf­orskjellen.

– Vi tar kampen seriøst, og ønsker selvfølgel­ig å vinne. Vi kommer nok til å få kjørt oss utover i kampen, de spiller tross alt i førstedivi­sjon. Men fotballen er rund, så alt kan skje, sier han.

Igland mener at dette blir en mulighet for flere spillere å vise seg fram for Steinar Pedersen og co.

– Jeg gleder meg til å kjenne på nivået, det blir spennende å se hvor stor forskjelle­n er, spesielt med tanke på tempoet. Det er gøy å se hvordan man selv ligger an i forhold til Starts nivå. Dette er en god mulighet for spillerne til å vise seg frem, mener han.

– GOD GJENNOMKJØ­RING

Starts trener, Steinar Pedersen, ønsker å bruke kampen til å gi spillerne sine kamptrenin­g.

– Det blir en god gjennomkjø­ring for oss. Vi ønsker å bruke kampen til å få alle spillerne i stallen i gang. Jeg tviler på at noen kommer til å spille mer enn 45 minutter hver, så det blir en god fordeling, forteller han.

Pedersen ønsker at Start skal sette standaren i møtet med Lister, og lar seg ikke skremme av Lyngdølene­s offensive innstillin­g.

– Når vi spiller kamp vil vi alltid legge lista på det vanlige nivået. Vi skal spille en god kamp, sier treneren.

 ?? FOTO: JAN TORE KRISTENSEN, LYNGDAL IL ?? Lyngdal er klare for kamp på fredag, når de skal represente­re Lister mot IK Start. Bildet er tatt av Lyngdal tidligere denne sesongen.
FOTO: JAN TORE KRISTENSEN, LYNGDAL IL Lyngdal er klare for kamp på fredag, når de skal represente­re Lister mot IK Start. Bildet er tatt av Lyngdal tidligere denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway