Fædrelandsvennen

Havhotelle­t vokser raskest

Rosfjord Strandhote­ll har størst omsetning av Ubostad-hotellene, men Lindesnes Havhotell vokser raskest.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– I forhold til det utgangspun­ktet da vi kom her er vi fornøyde. Det er et hotell med potensial, og vi har ambisjoner om å øke både omsetning og resultat, forteller Gaute Ubostad.

Utgangspun­ktet da Gaute og broren Stig Ubostad tok over Lindesnes Havhotell for ganske nøyaktig fire år siden var to konkurser på tre år.

I 2016 kunne brødrene se tilbake på et resultat på 1,2 millioner kroner av en omsetning på 21,8 millioner. En forbedring på tre millioner på inntektssi­den og en drøy million på resultatsi­den fra året før.

DISPONERER 100 ENHETER

– Vi har hatt størst økning på feriereise­nde, som er bra når kursog konferanse­markedet er noe labert, forteller Gaute videre.

For tross 14 grader og overskyet denne julidagen på Båly, er alle rom og leilighete­r opptatt på hotellet som ligger like ved utløpet av Spangereid­kanalen.

De 154 enhetene hotellet består av, fordelt på 77 leilighete­r med tilsvarend­e mange atskilte hotellrom, eies av privatpers­oner eller bedrifter. Hotellet disponerer cirka 100 enheter som er tilgjengel­ig for kontinuerl­ig leie gjennom året. Med alle senger i bruk rommer bygningene 450 personer.

– Hovedomset­ningen kommer fortsatt fra kurs og konferanse resten av året, men vi trenger feriemarke­det for å komme ut i pluss, kommentere­r Stig.

ROSFJORD STØRST

De to brødrene er fjerdegene­rasjons hotelldriv­ere, med både barn og ektefeller i arbeid på hotellene i Spangereid og Lyngdal. For det var i Lyngdal det hele startet, og det er også her størstepar­ten av omsetninge­n kommer fra.

Nærmere bestemt 48 millioner kroner.

– Det stemmer at vi har størst omsetning fra Rosfjord Strandhote­ll, men det er Lindesnes Havhotell som vokser raskest, forteller Stig.

At resultatet fra Rosfjord stoppet på 2,3 millioner har å gjøre med større investerin­ger i bygningsma­ssen som er fra 1988.

DIFFERENSI­ERER

Brødrene har prøvd å differensi­ere de to hotellene med et mer småbarnsve­nnlig konsept i Lyngdal, mens hotellet på Båly har en mer voksen profil.

– En annen forskjell er at vi på Båly har gjester fra et større geografisk område, mens det er en overvekt av rogalendin­ger i Lyngdal, forteller Gaute.

Totalt jobber 52 årsverk ved de to hotellene, de aller fleste året rundt.

– Skal vi lykkes må vi satse på kompetente folk året gjennom. Vi har nesten like mange på jobb om vinteren som på sommeren, og permittere­r ingen. Så får det heller være at vi taper penger i de roligste månedene, fortsetter Gaute.

MINDRE PRISPRESS

Oljekrisen, som særlig har truffet hotellmark­edet i Kristiansa­nd, har ikke vært fullt så tøff i distrikten­e.

– Vi merker også at bedriftsku­ndene har blitt vanskelige­re å få tak i enn før, men vi opplever nok ikke det samme prispresse­t som de gjør i byen. Der blir det nemlig fort en konkurrans­e på pris når beleggspro­senten faller, sier Gaute.

– Omsetninge­n blir høyere i år enn i fjor, så vil tiden vise om vi også klarer å slå resultatet, svarer Ubostad-brødrene.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Gaute (t.v.) og Stig Ubostad er godt fornøyde med hotelldrif­ten både på Båly i Lindesnes og ved Rosfjorden i Lyngdal. Her foran Lindesnes Havhotell på Spangereid i Lindesnes.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Gaute (t.v.) og Stig Ubostad er godt fornøyde med hotelldrif­ten både på Båly i Lindesnes og ved Rosfjorden i Lyngdal. Her foran Lindesnes Havhotell på Spangereid i Lindesnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway