Fædrelandsvennen

Model 3 lansert

- TOR MJAALAND

Elon Musk, Tesla-gründeren, har twitret og vist de første bildene av «FolkeTesla­en», Model 3.

Som vanlig er det ingenting å si på interessen når Tesla kommer med en ny modell som snart er på vei ut til de første kundene. Til Norge er bilen ventet i 2018, og foreløpig er det antydet en pris på rundt 300.000 kroner. Allerede neste år planlegger elbilgigan­ten å selge 500.000 eksemplare­r av Model 3.

Elon Musk slo også fast i en Twitter-melding at Model 3 har bestått samtlige myndighets­krav. Tesla har tidligere sagt at 400.000 kjøpere har forhåndsbe­stilt Model 3

Model 3 får en rekkevidde på 345 kilometer, abso- lutt i øvre sjiktet sammenlikn­et med de etterhvert mange konkurrent­ene. Men med stadig nye konkurrent­er både når det gjelder pris og rekkevidde, er det ikke sikkert at Model 3 får en like sterk posisjon som Model S og Model X har fått i Norge.

Model 3 blir i likhet med søsknene en «kjappis»i trafikken med rundt seks sekunder fra null til 100 km/t. Den blir klart mindre enn de to første Tesla-modellene, omtrent på størrelse med Audi A4 og BMW 3-serie. Også i denne utgaven blir det bagasjerom foran og bak, på til sammen rundt 400 liter. Når det gjelder utseende, er det utvilsomt «Teslalook» også over Model 3.

 ?? FOTO: TESLA ?? De første eksemplare­ne av Tesla Model 3 har rullet ut fra fabrikken. Til Norge kommer bilen antagelig rundt årsskiftet.
FOTO: TESLA De første eksemplare­ne av Tesla Model 3 har rullet ut fra fabrikken. Til Norge kommer bilen antagelig rundt årsskiftet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway