Fædrelandsvennen

– Forstår ikke hvorfor noen forsøker å tenne på en barneskole

- MARIE N. KALVEHAGEN

Mye tyder at det er andre gang på én uke at noen forsøker å tenne på Moseidmoen skole i Vennesla.

Det var klokka 04.02 torsdag morgen at politiet mottok melding om branntillø­p på Moseidmoen skole.

– Det brant utvendig og oppover veggen. Det var ikke mye om å gjøre før det kunne gått skikkelig galt, sier lensmann i Vennesla, John Tomas Homme.

Brannstede­t er undersøkt av politiets kriminalte­kniker, som ifølge Homme har opplyst at det kan se ut som det er helt brenn- bar væske på veggen, og at brannen er påsatt.

Men dette er ikke første gang skolen i Vennesla har opplevd hærverk denne uken.

– Tirsdag ble en vindusrute i samme bygg funnet knust. På innsiden sto en flaske med brennbar væske. Det kunne vel ligne en slags hjemmelage­t brannbombe, sier avdelingsl­eder i enheten for byggforval­tning i Vennesla kommune, Eirik Lundevold.

Ifølge avdelingsl­ederen ble det brukt stein for å knuse vinduet. Flasken med brennbar væske sto på innsiden av vinduskarm­en, men ingenting tyder på at noen har vært inne i bygget. Lensmannen bekrefter forholdet.

– Det ble anmeldt et skadeverk fra kommunen tidligere i uken. Vi vet ikke om det har en sammenheng med nattens brann, men det virker svært spesielt at det blir begått samme type skadeverk på samme skole med få dagers mellomrom, sier Homme.

Det er Vennesla kommune som forvalter skolebygge­t. Moseidmoen skole har flere bygg. Bygget hvor det ble begått hærverk, ligger like ved hovedbygge­t, og benyttes av funksjonsh­emmede elever.

– Ettersom vi nå har hatt flere hendelser setter vi inn ekstra vakthold i sommer. De vil komme sporadisk flere ganger i døgnet, sier Lundevold.

Så langt har politiet ingen vitner etter nattens branntillø­p.

– Vi har ingen mistenkte i saken. Men det ble observert noen ungdommer på moped i området rundt klokka 02, altså to timer før brannen. Vi håper de kan ta kontakt med oss og fortelle hva de har sett, sier Homme videre.

Nattens brann ble raskt slukket. Lundevold sier at Vennesla kommune ikke har hatt lignende problemer tidligere.

– Det er synd at folk gjør sånn. Jeg kan ikke forstå hvorfor noen ønsker å tenne på en barneskole, sier Lundevold.

 ?? FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN ?? Avdelingsl­eder i enheten for byggforval­tning i Vennesla kommune, Eirik Lundevold, hevder det er andre gang denne uken at noen har begått hærverk på Moseidmoen skole.
FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN Avdelingsl­eder i enheten for byggforval­tning i Vennesla kommune, Eirik Lundevold, hevder det er andre gang denne uken at noen har begått hærverk på Moseidmoen skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway