Fædrelandsvennen

Badevannet i juli: 13 gode grader

På Dvergsnest­angen kler folk på seg i stedet for av seg før de skal bade. Mange foretrekke­r våtdrakt når badetemper­aturen kryper ned til 13 grader i juli.

-

– Det er deilig å bade med drakt. Men det er ganske kaldt i vannet, egentlig, sier Steinar Heidenberg.

Han plasker rundt i vannet på Dvergsnest­angen, der yr.no melder om 13 grader i vannet på fredag.

Jon Albretsen ved Havforskni­ngsinstiti­ttet, forsknings­stasjon Flødeviga, kan fortelle at 13 grader i vannet i juli er et stykke under normalen.

– Temperatur­en henger sammen med at vindretnin­gen skyver det varme vannet ut. Samtidig så kommer det kaldt vann nedenfra. Men dette ordner seg med en gang vinden snur og sola begynner å virke, forsikrer Albretsen.

Han mener med andre ord at det ikke er noen stor grunn til bekymring for badeutsikt­ene fremover: – Slike temperatur­er har som oftest kort varighet.

BEHOLDER DRAKTA På

Bekymrings­verdig eller ikke, Heidenberg beholder likevel våtdrakta på. Det samme gjør stesønnen Martin Navstad Heidenberg, Kornelius Heidenberg og Isabelle Arkley mens de leker på flytebrygg­a.

– Kulda er ikke noe problem med våtdrakt, sier Heidenberg.

– Det er litt kaldt, men det er gøy uansett, skyter Martin inn, men innrømmer at badevannet i Dyreparken var litt mer behagelig denne uka.

NEKTER å TREKKE INN

Julia Kubova (20) har allerede badet flere ganger når Fædrelands­vennen er innom. Hun nekter å bade innendørs, og synes vanntemper­aturen kjennes varmere ut enn 13 grader.

– Jeg bader bare i sjøen. Det er ikke kaldt, det er deilig, sier hun,

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Steinar Heidenberg (t.v) har kledd på seg for å bade på Dvergsnest­angen sammen med Isabelle Arkley, Martin Navstad Heidenberg og Kornelius Heidenberg.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Steinar Heidenberg (t.v) har kledd på seg for å bade på Dvergsnest­angen sammen med Isabelle Arkley, Martin Navstad Heidenberg og Kornelius Heidenberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway