Fædrelandsvennen

Signerer kontrakter og fyller opp Avenyen igjen

«Spøkelsesa­venyen» går over i historien. Tidligere tomme lokaler i Avenyen er ferd med å fylles opp.

- KRISTIANSA­ND TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Kurt Mosvold har sammen med flere lokale investorer brukt 600 millioner på å kjøpe eiendom i Avenyen.

– Vi har aldri sett større trykk i Avenyen siden den åpnet. Prisen på leie har gått ned, og deler av overetable­ringen som en stund var i Sørlandspa­rken ser ut til å være absorbert, sier Kurt Mosvold, administre­rende direktør i Mosvold & Co.

Familieeid­e Mosvold & Co har sammen med flere andre lokale investorer brukt 600 millioner på to forskjelli­ge oppkjøp i Avenyen. I tillegg har de kjøpt Burger Kingbygget alene. Mosvold-familien er nå medeiere i over halvparten av byggene i denne delen av Sørlandspa­rken.

Det siste halve året har de signert tre kontrakter og er i ferd med å signere den fjerde. De mener de har en fordel sammenlign­et med Sørlandsse­nteret.

– I Avenyen kan du som leietaker gjøre mer som du vil og kan kjøre dine egne kampanjer. Leietakern­e her har heller ikke utgiftene til fellesarea­ler som kundene i et kjøpesente­r har. Det er veldig gode parkerings­muligheter her og kundene kan gå rett til døra og gjøre seg ferdig med det de skal. Vi ser at spesielt mannfolk liker å handle her, sier Mosvold.

KALT «SPØKELSESA­VENYEN»

De første forretning­ene ble etablert i Avenyen i 2009, men området fikk seg en solid knekk da den nye delen av Sørlandsse­nteret åpnet i 2013. Da flyttet både G-max og XXL, mens ICA Maxi ble lagt ned. Fædrelands­vennen skrev om 11.500 kvadratmet­er med tomme forretning­slokaler i det som ble kalt «Spøkelsesa­venyen».

Med de fire siste kontrakten­e, regner Kurt Mosvold med at de har i overkant av 2000 kvadratmet­er igjen som må leies ut. Elektroimp­ortøren flyttet i juni inn i samme bygg som Tesla, der Ica Maxi og G-max holdt til tidligere.

Lenger oppe i Avenyen skal Nor Engros flytte inn i deler av lokalene der XXL holdt til. De har stått tomme siden utflytting­en, men XXL hadde en langsiktig leiekontra­kt og har betalt leie inntil de nylig ble kjøpt ut av kontrakten.

– Vi opplever at det blomstrer. Høyre side av Avenyen har alltid fungert bra, mens venstre side slet. Nå regner vi med at den er full i løpet av høsten. Tesla lette Sørlandet rundt etter lokaler og landet på dette som det beste, så dette er en god plassering, sier Mosvold.

KONKURRANS­E

Det største oppkjøpet i Avenyen gjorde Mosvold i fjor da de sammen med en rekke andre lokale investorer kjøpte opp 24.000 kvadratmet­er i Avenyen for 400 millioner. Det omfattet tre bygg: Bygget der blant andre Elkjøp holder til, bygget der Optimera holder til og bygget der XXL lå.

Deler av overetable­ringen som en stund var i Sørlandspa­rken ser ut til å være absorbert.

KURT MOSVOLD, adm. dir. i Mosvold & Co

Dette selskapet hadde leieinntek­ter på 18,1 millioner i fjor, mens de hadde et overskudd før skatt på 5,3 millioner.

Den samme gruppen kjøpte i år ICA Maxis gamle lokaler for 165 millioner fra Norgesgrup­pen. I tillegg til Mosvold & Co, inkluderer de lokale investoren­e blant andre Terje Pedersen AS, Remco, Sødal Invest AS, Emo AS, Arina AS og Solodd Event AS.

Mosvold har også sikret seg hele bygget der Burger King holder til etter et oppkjøp på 40 millioner.

– Det er en stor fordel med lokale eiere. Responstid­en er kort og vi er opptatt av å utvikle området og fokuserer på leietaker. Et investerin­gsfond ser derimot kun på bunnlinjen, sier Mosvold.

NETTKONKUR­RANSE

Mosvold & Co har i dag en dedikert medarbeide­r i prosjektet. Medeier og kusine Bente Mosvold Andersen jobber i dag femti prosent med Avenyen.

– Vi har god respons og mange visninger. Jeg er ganske sikker på at vi når målet om at alt er leid ut til jul, sier Andersen.

– Netthandel er blitt sett på som en stor konkurrent til kjøpesentr­ene?

– Tidligere var det slik at prisene var mye lavere på nettet enn i butikkene. Men det har endret seg. Eierne ønsker å beholde utsalgene, og vi ser også at mange kombinerer det, sier Andersen.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Kurt Mosvold og Bente Mosvold Andersen er søskenbarn og sentrale i utviklinge­n av Avenyen. Familiefir­maet Mosvold & Co er største aktør i en gruppe lokale investorer som har kjøpt opp over store deler av Avenyen. De satser på at alt de eier skal være...
FOTO: KJETIL REITE Kurt Mosvold og Bente Mosvold Andersen er søskenbarn og sentrale i utviklinge­n av Avenyen. Familiefir­maet Mosvold & Co er største aktør i en gruppe lokale investorer som har kjøpt opp over store deler av Avenyen. De satser på at alt de eier skal være...
 ??  ??
 ?? FAKSIMILE ?? Dette var Fædrelands­vennen framside 2. november 2013. Da hadde flere forretning­er flyttet fra Avenyen til den nye delen av Sørlandsse­nteret.
FAKSIMILE Dette var Fædrelands­vennen framside 2. november 2013. Da hadde flere forretning­er flyttet fra Avenyen til den nye delen av Sørlandsse­nteret.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Avenyen, til høyre i bildet, ble åpnet i 2009, men opplevde en solid nedtur da Sørlandspa­rken ble utvidet i 2013. Nå er forretning­ene på vei tilbake.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Avenyen, til høyre i bildet, ble åpnet i 2009, men opplevde en solid nedtur da Sørlandspa­rken ble utvidet i 2013. Nå er forretning­ene på vei tilbake.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway