Fædrelandsvennen

Sørlandets største hotell solgt

Investor Ivar Mjåland har sikret seg Scandic Kristiansa­nd Bystranda. Dermed er han eier av landsdelen­s største hotell.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

– Jeg ønsker å ekspandere med kvalitetse­iendommer. Dette er et kvalitetsb­ygg med en fantastisk beliggenhe­t og en god leietaker. Så dette fyller kriteriene som gjør at jeg har lyst å kjøpe et slikt bygg, sier Ivar Mjåland.

Det var Dagens Næringsliv som fredag kom med nyheten om salget. Ifølge avisen er prisen trolig 350 millioner kroner.

Hotellet har inntil nylig vært eid av BRG som Reme-familien står bak. De har leid bygget til hotellkjed­en Scandic som fortsetter som leietaker. Hotellet stod ferdig i 2013 og er Sørlandets største med 229 rom.

Ifølge BRG var det ikke planen å selge hotellet.

– Vi hadde det ikke for salg, men Ivar Mjåland kom med en henvendels­e i en annen sammenheng og sa han var interesser­t. Så da kom vi fram til en avtale som var gunstig for begge parter, sier Lars Reme, styreleder i BRG Eiendom.

Ifølge Ivar Mjåland har han forhandlet med BRG om salg i noen måneder. Avtalen ble signert 5. juli.

IKKE FOR SALG

Reme-familien har eid hotellet gjennom selskapet AQ Hotelleien­dom. Dette selskapet hadde leieinntek­ter på 21 millioner i 2016.

Ifølge en pressemeld­ing som er sendt ut i forbindels­e med salget, har leietaker Scandic hatt en vekst i omsetning til nå i år på 13 prosent.

– Scandic Kristiansa­nd Bystranda har siden oppstarten i juni 2013, blitt ett av Kristiansa­nds ledende hotell. Hotellet kan vise til svært gode resultater i et marked som i beste fall kan beskrives som utfordrend­e, står det i pressemeld­ingen som BRG, Scandic og Ivar Mjå- land har sendt ut.

NY INVESTERIN­G

Ivar Mjåland eier fra før en rekke næringseie­ndommer i Kristiansa­nd. Han eier 30 prosent i Christians­holm Eiendom som eier flere bygg i Markens og ellers i Kvadrature­n. Blant annet i Kvartal 32 ved Torvet som nå er gjennom en omfattende opprusting.

Ivar Mjåland eier også flere eiendommer alene, de fleste i Kristiansa­nd. Selskapets hans Ivar Mjåland Holding hadde et overskudd før skatt på 72 millioner i 2016.

Til Dagens Næringsliv sier Mjåland at hotellet passer godt inn i hans eiendomspo­rtefølje. I den portefølje­n inngår også et annet hotell som åpner i Kvartal 32 i mars. Hotellet får 200 rom og Mjåland er deleier.

Mjåland sier han er sikker på at et labert hotellmark­ed skal få en oppsving.

– Jeg har stor tro på at Kristiansa­nd er en destinasjo­n som trenger hotell. Nye og gode hoteller trekker også kunder, sier Mjåland.

FORTSETTER

❞ Dette er et kvalitetsb­ygg med en fantastisk beliggenhe­t og en god leietaker.

IVAR MJÅLAND

Selve driften av hotellet vil fortsette som før med Scandic som leietaker.

– Men når det først kom et eierskifte, er vi glade for at det fortsetter på lokale hender. Det er praktisk for oss at det er kort vei til huseier, sier Håvard Solum, direktør ved Scandic Kristiansa­nd Bystranda

Ifølge Solum opplever de en vekst både i sommer- og vinterseso­ngen. Han kan ikke gå ut med tall for hvor mye penger de tjener på hotelldrif­ten.

– Nei, dessverre. Dette er et selskap som er børsnotert, sier Solum.

BLIR VÆRENDE

Reme-familien har ingen planer om å selge ut resten av det de eier i Aquarama-kvartalet.

– Vi eier fortsatt næringsare­al og parkerings­arealene og det kommer vi til å fortsette med, sier Lars Reme.

 ?? FOTO: HARALD BERGLIHN/DAGENS NÆRINGSLIV ?? Ivar Mjåland (tv) sikret seg Scandic Kristiansa­nd Bystranda, selv om det ikke var lagt ut for salgt. Her sammen med hotelldire­ktør Håvard Solum.
FOTO: HARALD BERGLIHN/DAGENS NÆRINGSLIV Ivar Mjåland (tv) sikret seg Scandic Kristiansa­nd Bystranda, selv om det ikke var lagt ut for salgt. Her sammen med hotelldire­ktør Håvard Solum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway