Fædrelandsvennen

Inntektene nesten halvert på ett år

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Nedturen fortsetter for MHWirth. Inntektene går ned og de har vært nødt til å gjennomfør­e en ytterliger­e nedbemanni­ng i siste kvartal.

Få prosjekter og lite tilgang på oppdrag etter 2014 får skylda for at inntektene fortsetter å falle for Mhwirth på Dvergsnes (tidligere Aker Solutions). Det kommer fram i kvartalsra­pporten for Akastot som ble lagt fram torsdag.

Selskapet leverer utstyr til olje og gassindust­rien og er hardt rammet av nedturen i bransjen. Inntektene var på 550 millioner i andre kvartal 2017, mens de var på en milliard året før.

NEDBEMANNI­NG

Fædrelands­vennen var fredag i kontakt med Finn Amund Norbye, administre­rende direktør i Mhwirth. Han ønsket ikke å svare på Fædrelands­vennens spørsmål, men henviser i stedet til kvartalsra­pporten.

Der kommer det fram at ansatte fortsatt mister jobben i selskapet. I løpet av andre kvartal, mistet 130 personer jobben, mens hundre personer er permittert. Det er i hovedsak ansatte i utlandet som har blitt uten arbeid i andre kvartal.

Til sammen har 200 mistet jobben i første halvår.

Selskapet har til sammen 1.535 ansatte. Av disse jobber rundt 600 i Kristiansa­nd.

GIKK I NULL

Når selskapet tidligere har kommentert selskapets situasjon, har Finn Amund Norbye snakket om en ordreinnga­ng som har stanset opp.

– Det er stort overskudd av rigger i markedet og langt igjen til det blir behov for nye, sa Norbye i et intervju i februar.

Mens ordrereser­ven var på 7,6 milliarder i 2015, er den nå på 1,3 milliarder.

Selve driften har hatt et lite overskudd de siste kvartalene. Driftsresu­ltatet havner på null, men det er på grunn av kostnader til nedbemanni­ng. Etter avskriving­er og renteutgif­ter får Mhwirth et underskudd på 71 millioner i andre kvartal.

LYSPUNKT

Etter en dramatisk nedtur for olje- og gassindust­rien i Agder de siste årene, har enkelte selskaper begynt å snakke om at nedturen er over. Det mener også MHWirth.

«De siste månedene er det indikasjon­er på at nedgangen i riggmarked­et er over» står det kvartalsra­pporten.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Mhwirth på Dvergsens hadde ordrereser­ve på over sju milliarder i 2015. Nå har inntektene stupt og ordrereser­ven er nede i 1,3 milliarder.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Mhwirth på Dvergsens hadde ordrereser­ve på over sju milliarder i 2015. Nå har inntektene stupt og ordrereser­ven er nede i 1,3 milliarder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway